Authors | سید جواد حسینی واشان,حسن کیهانی یزدی,ُشادی بلوریان,مجید افشاری |
---|---|
Journal | علوم دامی ایران |
Page number | ۱-۱۱ |
Paper Type | Full Paper |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
هدف از اجرای آزمایش، بررسی و مقایسه اثر بخشی فرآیند ریز پوشانی عصارههای گیاهی و عصاره خام شش گیاه آویشن، پونه کوهی، رزماری، رازیانه، زردچوبه و نعنا فلفلی بر عملکرد، اجزای لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی بود. در مرحله آزمایشگاهی، عصارهها با نسبتهای مختلف دیواره کربوهیدراتی (1:10؛ 1:15 و 1:20) ریزپوشانی شدند که یافتهها نشان داد نسبت 1:10 ریزپوشانی از نظر شاخصهای کیفی بهتر است. در آزمایش مزرعهای از 650 قطعه جوجهخروس یک روزه راس 308 در طرح کاملاً تصادفی با 13 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. میزان mg/kg 600 عصاره خام و gr/kg 6/6 عصاره ریز پوشانی شده گیاهان به صورت ترکیبی به جیره ها افزوده شد. دادههای مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدل خوراک در دورههای 10-0، 24-11 و 42-25 روزگی رکوردبرداری گردید. در روز هفتم آزمایش واکسن نیوکاسل و آنفولانزا به پرندهها تزریق و در روز 35 آزمایش از هر تکرار یک پرنده خونگیری و عیار پادتن اندازهگیری شد. نتایج نشان داد تیمارهای حاوی مخلوط عصارههای ریزپوشانی شده موجب افزایش وزن در دوره آغازین و رشد در مقایسه با شاهد گردید اما تیمارهای حاوی عصاره خام و تیمارهای ریزپوشانی شده تاثیری بر مصرف خوراک نداشتند. تیمارهای عصارههای خام و ریزپوشانی شده موجب افزایش وزن نسبی لاشه و چربی بطنی شدند اما تأثیری بر عیار پادتن بر ضد نیوکاسل و آنفولانزا نداشتند. نسبتهای مختلف عصاره گیاهی ریز پوشانی شده موجب بهبود عملکرد رشد جوجه گوشتی میشود.
tags: جوجه گوشتی، ریز پوشانی، ضریب تبدیل خوراک، عیار پادتن