CV


Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

CV
Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Associate Professor Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D |

بررسی اثر تفاله‌ی گوجه فرنگی بر عملکرد رشد و برخی شاخص‌های خونی جوجه‌های گوشتی به روش فراتحلیل

Authorsسید جواد حسینی واشان,زهرا صحراگرد,سید همایون فرهنگ فر,حسین نعیمی پوریونسی
Journalپژوهشهای علوم دامی ایران
Page number1-16
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۴
Journal GradeScientific - research
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر تفاله‌ی گوجه فرنگی بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی و برخی از شاخص‌های خونی به روش فراتحلیل بود. از 12 مطالعه‌ی وارد شده در فراتحلیل، 9 مقایسه برای ضریب تبدیل خوراک، 10 مقایسه برای خوراک مصرفی و افزایش وزن بدن، 4 مقایسه برای راندمان لاشه و درصد چربی بطنی، 3 مقایسه برای درصد قلب، کبد، غلظت کلسترول، HDL، LDL، تری گلیسرید خون، درصد سینه، پانکراس و کیسه صفراء، غلظت گلوکز و پروتئین تام خون استفاده شدند. از هر دو مدل اثرات ثابت و تصادفی برای ترکیب اندازه‌ی اثر استفاده شد. برای بررسی میزان سوگیری انتشار، نمودار قیفی و آزمون‌های آماری مورد استفاده قرار گرفتند. اثر افزودن تفاله‌ی‌گوجه فرنگی بر افزایش وزن در دوره‌ی رشد، مصرف خوراک درتمامی دوره‌ها، ضریب تبدیل در دوره‌ی‌ آغازین، رشد، غلظت تری گلیسرید، گلوکز، درصد چربی لاشه، کبد، قلب، پانکراس، درصد کیسه صفرا و درصد سینه اثر نداشت. یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد استفاده از تفاله‌ی‌گوجه فرنگی اثر معنی‌داری بر افزایش وزن در دوره‌های آغازین، پایانی و کل دوره، ضریب تبدیل خوراک در دوره‌ی پایانی و کل دوره‌، و غلظت پروتئین تام، کلسترول، HDL، و LDL خون داشت. لذا می‌توان از تفاله‌ی گوجه فرنگی در جیره ی جوجه، بدون اثر منفی بر صفات تولیدی جوجه گوشتی، استفاده نمود.

Paper URL