| Authors | سید جواد حسینی واشان,امیراسدالله مزروعی,محسن,حسین نعیمی پوریونسی |
| Journal | پژوهشهای علوم دامی ایران |
| Page number | 0-0 |
| Paper Type | Full Paper |
| Published At | ۲۰۲۵ |
| Journal Grade | Scientific - research |
| Journal Type | Typographic |
| Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
| Journal Index | isc |
Abstract
فناوری پردازش خوراک طیور شامل مراحل مختلف عملیات حرارتی از جمله اکستروژن، انبساط، کاندیشنینگ و پلت کردن است. عوامل کاندیشنینگ (دما و زمان) میتواند کیفیت پلت را بهبود بخشد. هدف این مطالعه ارزیابی اثر دما و زمان کاندیشنینگ بر کیفیت پلت، عملکرد رشد، اجزای لاشه، شاخصهای بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی روده جوجه گوشتی بود. 480 قطعه جوجه گوشتی، درقالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 با چهار سطح دما (70، 76، 82 و 88 سلسیوس) دو سطح زمان کاندیشنینگ (45 و 65 ثانیه) استفاده شد. برای تعیین کیفیت پلت، از هر خوراک پلت، سه نمونه انتخاب و شاخص پایداری پلت آنها محاسبه شد. صفات عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی اندازهگیری شدند. یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، دمای 76 درجه سانتیگراد و زمان 65 ثانیه باعث بهبود عملکرد رشد جوجه گوشتی میشود و دمای 82 درجه سانتیگراد و زمان 65 ثانیه، راندمان لاشه و درصد گوشت سینه را افزایش داد. افزایش دما و زمان کاندیشنینگ خوراک باعث کاهش گلوکز و کلسترول و افزایش پروتئین، آلبومین و فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در جوجههای گوشتی شد. شاخصهای بافت شناسی روده، در دمای 76 و زمان 65 ثانیه در مقایسه با سایر دماها، مناسبتر بود. دمای 88 درجه باعث کاهش عملکرد رشد و شاخصهای بافت شناسی و بیوشیمیایی خون گردید. لذا برای عملکرد رشد بالاتر جوجههای گوشتی، دمای 76 و زمان 65 ثانیه و برای ارتقای شاخصهای بافت شناسی دستگاه گوارش و بیوشیمیایی خون دمای 76 درجه و 65 ثانیه برای پلت نمودن خوراک جوجههای گوشتی پیشنهاد میشود.
Paper URL