CV


Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

CV
Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Associate Professor Seyyed Javad Hosseini-Vashan

Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D |

اثرات شرایط فرآوری دما و زمان در کاندیشنر بر کیفیت خوراک پلت، عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی

Authorsسید جواد حسینی واشان,امیراسدالله مزروعی,محسن,حسین نعیمی پوریونسی
Journalپژوهشهای علوم دامی ایران
Page number0-0
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۵
Journal GradeScientific - research
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

فناوری پردازش خوراک طیور شامل مراحل مختلف عملیات حرارتی از جمله اکستروژن، انبساط، کاندیشنینگ و پلت کردن است. عوامل کاندیشنینگ (دما و زمان) می‌تواند کیفیت پلت را بهبود بخشد. هدف این مطالعه ارزیابی اثر دما و زمان کاندیشنینگ بر کیفیت پلت، عملکرد رشد، اجزای لاشه، شاخص­های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی روده جوجه گوشتی بود. 480 قطعه جوجه گوشتی، درقالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 با چهار سطح دما (70، 76، 82 و 88 سلسیوس) دو سطح زمان کاندیشنینگ (45 و 65 ثانیه) استفاده شد. برای تعیین کیفیت پلت، از هر خوراک پلت، سه نمونه انتخاب و شاخص پایداری پلت آن­ها محاسبه شد. صفات عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی اندازه­گیری شدند. یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد، دمای 76 درجه سانتی­گراد و زمان 65 ثانیه باعث بهبود عملکرد رشد جوجه گوشتی می­شود و دمای 82 درجه سانتی­گراد و زمان 65 ثانیه، راندمان لاشه و درصد گوشت سینه را افزایش داد. افزایش دما و زمان کاندیشنینگ خوراک باعث کاهش گلوکز و کلسترول و افزایش پروتئین، آلبومین و فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در جوجه‌های گوشتی شد. شاخص­های بافت شناسی روده، در دمای 76 و زمان 65 ثانیه در مقایسه با سایر دماها، مناسب­تر بود. دمای 88 درجه باعث کاهش عملکرد رشد و شاخص­های بافت شناسی و بیوشیمیایی خون گردید. لذا برای عملکرد رشد بالاتر جوجه­های گوشتی، دمای 76 و زمان 65 ثانیه و برای ارتقای شاخص­های بافت شناسی دستگاه گوارش و بیوشیمیایی خون دمای 76 درجه و 65 ثانیه برای پلت نمودن خوراک جوجه­های گوشتی پیشنهاد می­شود.

Paper URL