ارزیابی شاخص¬های خونی و پاداکسیدانی جوجه¬های گوشتی تحت تنش گرمایی تغذیه شده با عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,پیرای علی حسین
همایشپنجمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۸-۱۱-۱۴
محل برگزاری همایشتربت حیدریه
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف از این پژوهش ارزیابی اثرات عصاره گلبرگ زعفران بر شاخص¬های خونی و وضعیت پاداکسیدانی جوجه گوشتی بود. برای این منظور، تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی در قالب 4 تیمار آزمایشی شامل 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد و سطوح 300، 500 و 700 میلی¬گرم عصاره گلبرگ زعفران تغذیه شدند. جوجه¬ها در قالب سه دوره تغذیه¬ای شامل دوره آغازین (10-0 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) تغذیه شدند در پایان دوره در روز 42 از دو قطعه جوجه خونگیری شد. تحلیل داده¬ها نشان داد عصاره گلبرگ زعفران در سطوح بالاتر از 500 باعث کاهش کلسترول، LDL خون و افزایش HDL خون و درصد بورس در مقایسه با شاهد گردید. عصاره گلبرگ زعفران نسبت به شاهد باعث افزایش فعالیت آنزیم¬های گلوتایتون پراکسیداز، سوپراکسیددسموتاز و کاهش فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز و غلظت مالون دی¬آلدئید خون شد. بنابراین افزودن عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران به جیره جوجه گوشتی، احتمالا باعث کاهش چربی خون، و وضعیت سامانه پاداکسیدانی در جوجه¬های تغذیه شده با سطح 500 و 700 ¬میلی¬گرم عصاره گردید.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: کلسترول، مالون دی¬آلدئید، گلوتاتیون پراکسیداز، جوجه گوشتی