نویسندگان | سید جواد حسینی واشان,پیرای علی حسین |
---|---|
همایش | پنجمین همایش ملی زعفران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۸-۱۱-۱۴ |
محل برگزاری همایش | تربت حیدریه |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات عصاره گلبرگ زعفران بر شاخصهای خونی و وضعیت پاداکسیدانی جوجه گوشتی بود. برای این منظور، تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی در قالب 4 تیمار آزمایشی شامل 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد و گروه تغذیهشده با جیره های حاوی سطوح مختلف 300، 500 و 700 میلیگرم عصاره گلبرگ زعفران بود. جوجه ها در سه دوره آغازین 0-10) روزگی)، رشد 11-24) روزگی) و پایانی 25-42) روزگی) تغذیه شدند. در پایان دوره، در روز 42، از دو قطعه جوجه خونگیری شد. نتایج نشان داد که عصاره گلبرگ زعفران در سطوح بالاتر از 500 منجر به کاهش کلسترول، LDL خون، افزایش HDL خون و درصد بورس در مقایسه با شاهد گردید. همچنین، عصاره گلبرگ زعفران نسبت به شاهد منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای گلوتایتون پراکسیداز، سوپراکسیددسموتاز و کاهش فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز و غلظت مالون دی آلدیید خون شد. بنابراین افزودن عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران به جیره جوجه گوشتی، احتمالا0 منجر به کاهش چربی خون و وضعیت سامانه پاداکسیدانی در جوجه های تغذیه شده با سطح 500 و 700 میلی گرم عصاره گردید.
کلیدواژهها: زعفران، پاداکسنده، خون