اثر کنجاله زیتون بر عملکرد و ریختشناسی ایلئوم بلدرچین ژاپنی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,سیده زهرا سروش,نظر افضلی,علی اله رسانی
همایشپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۹-۱۰-۱۶
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح متفاوت کنجاله زیتون بر عملکرد و ریختشناسی ایلئوم بلدرچین ژاپنی اجرا شد. در این آزمایش در مجموع 352 قطعه بلدرچین ژاپنی 1 روزه در قالب طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار، 4 تکرار و 22 قطعه بلدرچین در هر تکرار اختصاص یافتند. ازمایش 35 روز به طول کشید. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد )صفر درصد کنجاله زیتون(، 4 ، 8 و 12 درصد کنجاله زیتون بودند. در پایان آزمایش از هر تکرار 2 پرنده به طور تصادفی انتخاب و کشتار شد. یک سانتیمتر از قسمت میانی ایلئوم برای ارزیابی بافتشناسی بریده شد. نتایج آزمایش نشان داد که اثرات تیمارهای آزمایشی بر روی افزایش وزن، خوراک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل خوراک معنیدار نبود ) 05 / 0 < P .) ریختشناسی ناحیه ایلئوم نشان داد که ارتفاع پرز در پرندههای دریافت کننده کنجاله زیتون افزایش یافت ) 05 / 0P< .) یافتههای حاضر پیشنهاد میکند که گنجاندن جیرهای کنجاله زیتون تا سطح 12 درصد، اثرات مضری بر عملکرد تولیدی پرنده ندارد. کلمات

کلیدواژه‌ها: زیتون، ایلئوم، بلدرچین، هیستومورفولوژی ، پرز.