اثر دانه فرآوری‌شده کینوا بر عملکرد رشد و شاخص‌های لاشه در جوجه‌های گوشتی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,عاطفه نوکندی,سیداحسان غیاثی,حسین نعیمی پوریونسی
همایشپنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۱۱-۱۱
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف از این تحقیق بررسی استفاده از سطوح مختلف دانه شسته و پوست‌کنده کینوا بر عملکرد رشد و شاخص‌های لاشه در جوجه‌های گوشتی بود. در این آزمایش از تعداد 280 قطعه جوجه یک‌روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (فاقد کینوا)، سه گروه تغذیه‌شده با دانه شسته کینوا در سطوح 4، 8 و 12 درصد و سه گروه تغذیه‌شده با دانه پوست‌کنده کینوا در سطوح 4، 8 و 12 درصد بودند. در دوره¬های آغازین (10-1 روزگی) ، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) داده¬های عملکردی شامل وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک رکوردبرداری شدند نتایج نشان داد استفاده از کینوای پوست‌کنده در جیره جوجه‌های گوشتی به طور قابل ملاحظه‌ای وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش داد (05/0P<). افزودن 4 درصد کینوای پوست‌کنده به جیره جوجه‌های گوشتی، ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد (05/0P<). افزودن کینوای پوست‌کنده در سطح 4 درصد به جیره جوجه‌های گوشتی، وزن نسبی اجزای لاشه شامل سینه و ران را افزایش داد (05/0P<) و چربی شکمی را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0P<). استفاده از کینوا در جیره جوجه‌های گوشتی بر وزن نسبی قلب و کبد اثر نداشت و وزن نسبی بورس فابرسیوس در جوجه¬های تغذیه شده با سطوح مختلف کینوای شسته و پوست‌کنده از گروه شاهد بالاتر بود (05/0P<). بنابراین استفاده از کینوآی پوست کنده اثر بهتری بر عملکرد جوجه داشت ولی استفاده از کینوآی شسته یا پوست کنده تا سطح 10 درصد اثر منفی بر عملکرد جوجه گوشتی نداشت.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: کینوا، راندمان لاشه، ضریب تبدیل خوراک، جوجه گوشتی، چربی بطنی.