اثر سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر صفات لاشه در جوجه گوشتی آرین

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,اسما محمدی,علی حسین پیرای
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این مطالعه به منظور ارزیابی سطح مناسب کلسیم و فسفر بر صفات لاشه در جوجه¬های گوشتی آرین انجام شد. این طرح با 420 قطعه جوجه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار نسبت کلسیم و فسفر (توصیه شده آرین) شامل 88، 94، 100 و 102 درصد با 4 تیمار 7 تکرار و هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. در پایان دوره آزمایش (42 روزگی) دو جوجه از هر تکرار انتخاب، توزین و کشتار شد. سپس وزن لاشه، بال و پشت، سینه، ران، قلب، پانکراس، کبد، طحال، بورس فابرسیوس و چربی بطنی اندازه¬گیری شد. به‌منظور تجزیه آماری داده¬ها از نرم‌افزار SAS استفاده ¬شد، روش آماری تجزیه واریانس یک‌طرفه است و P≤0.05 به‌عنوان سطح معنی‌دار در نظر گرفته شد و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون آماری توکی کرامر انجام شد. نتایج نشان داد راندمان لاشه، وزن نسبی اندامهای لاشه شامل وزن نسبی سینه، ران، قلب، چربی بطنی تحت تاثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر در طول دوره پرورش قرار نگرفت.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: کلسیم، فسفر، صفات لاشه، جوجه گوشتی آرین.