نویسندگان | سید جواد حسینی واشان,اسما محمدی,علی حسین پیرای |
---|---|
همایش | ششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۲-۱۰-۱۹ |
محل برگزاری همایش | کرمان |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور ارزیابی سطح مناسب کلسیم و فسفر بر صفات لاشه در جوجه¬های گوشتی آرین انجام شد. این طرح با 420 قطعه جوجه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار نسبت کلسیم و فسفر (توصیه شده آرین) شامل 88، 94، 100 و 102 درصد با 4 تیمار 7 تکرار و هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. در پایان دوره آزمایش (42 روزگی) دو جوجه از هر تکرار انتخاب، توزین و کشتار شد. سپس وزن لاشه، بال و پشت، سینه، ران، قلب، پانکراس، کبد، طحال، بورس فابرسیوس و چربی بطنی اندازه¬گیری شد. بهمنظور تجزیه آماری داده¬ها از نرمافزار SAS استفاده ¬شد، روش آماری تجزیه واریانس یکطرفه است و P≤0.05 بهعنوان سطح معنیدار در نظر گرفته شد و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون آماری توکی کرامر انجام شد. نتایج نشان داد راندمان لاشه، وزن نسبی اندامهای لاشه شامل وزن نسبی سینه، ران، قلب، چربی بطنی تحت تاثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر در طول دوره پرورش قرار نگرفت.
کلیدواژهها: کلسیم، فسفر، صفات لاشه، جوجه گوشتی آرین.