نویسندگان | سید جواد حسینی واشان,اسما محمدی,علی حسین پیرای |
---|---|
همایش | ششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۲-۱۰-۱۹ |
محل برگزاری همایش | کرمان |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور ارزیابی سطح مناسب کلسیم و فسفر بر عملکرد در جوجههای گوشتی آرین انجام شد. این طرح با 420 قطعه جوجه آرین درقالب طرح کاملا تصادفی با چهار نسبت کلسیم و فسفر (توصیه شده آرین) شامل 88، 94، 100 و 102 درصد با 4 تیمار 7 تکرار و هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. وزن بدن و مصرف خوراک در طول دورهها اندازه-گیری و برای محاسبه پارامترهای عملکردی استفاده شدند. بهمنظور تجزیه آماری دادهها از نرمافزار SAS استفاده شد، روش آماری تجزیه واریانس یکطرفه است و P≤0.05 بهعنوان سطح معنیدار در نظر گرفته شد و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون آماری توکی کرامر انجام شد. نتایج نشان داد میانگین وزن، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی در طول دوره پرورش قرار نگرفت (P>0/05). اما مصرف خوراک در دوره پایانی 2 (36-42 روزگی) و کل دوره (1-42 روزگی) تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (P<0/05). کاهش نسبت کلسیم و فسفر در تیمار 3 موجب کاهش مصرف خوراک نسبت به تیمار 1 گردید. یافتهها نشان داد استفاده از کلسیم تا سطح 0.94 درصد توصیه شده اثر منفی بر عملکرد رشد جوجه گوشتی ارین ندارد
کلیدواژهها: کلسیم، فسفر، عملکرد، جوجه گوشتی آرین.