اثر بر همکنش سطوح انرژی و تراکم جمعیت بر کیفیت گوشت در جوجه¬های گوشتی آرین

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,کامران بهرامپور,نظر افضلی,محمد سالار معینی,کاظم یوسفی کلاریکلائی
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این آزمایش به منظور بررسی تاثیمطالعه اثرر سطوح مختلف انرژی و تراکم جمعیت بر صفات لاشه در جوجه¬های گوشتی آرین انجام شد. این طرح با 672 قطعه جوجه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2 شامل دو سطح تراکم (12، 16 پرنده در مترمربع) و چهار سطح انرژی (1- سطح انرژی پیشنهادی کاتالوگ آرین، 2- سطح انرژی بالاتر پایانی2، 3- سطح انرژی 5/3 % بالاتر از کاتالوگ آرین و 4- سطح انرژی 5/3 % بالاتر از کاتالوگ آرین و پایانی 2 بالاتر) با 8 تیمار و 6 تکرار اجرا شد. در پایان دوره آزمایش (42 روزگی) دو جوجه از هر تکرار (پن) انتخاب، توزین و کشتار شد. نتایج نشان داد در تیمار 4 بطور معنی داری نسبت به تیمار 2 باعث کاهش ظرفیت نگهداری آب در گوشت گردید (05/0P<). اثرتراکم جمعیت بالای بر مقدار ظرفیت نگهداری آب، پی اچ، معنی دار نبود ولی بر مقدار مالون دی آلدئید معنی دار شد و افزایش تراکم باعث افزایش غلظت MDA در گوشت در مقایسه با تراکم پایین شد. برهم‌کنش سطوح مختلف انرژی و تراکم جمعیت بر هیچ یک از شاخص های کیفیت گوشت اثر معنی¬داری نشان نداددر کل نتایج این پژوهش نشان داد تراکم 16 پرنده بر کیفیت گوشت اثر منفی ندارد و افزایش 3.5 درصد انرژی پایانی 2 می تواند باعث بهبود ظرفیت نگهداری آب گوشت شود.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: انرژی، تراکم جمعیت، کیفیت گوشت، جوجه آرین