نویسندگان | سید جواد حسینی واشان,حسن کیهانی یزدی,شادی بلوریان,مجید افشاری |
---|---|
همایش | دهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۳-۰۸-۳۰ |
محل برگزاری همایش | کرج |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه عصارههای گیاهی میکروکپسوله و عصاره خاام شاش گیااه دارویای آویشان، پوناه کاوهی، رزماری، رازیانه، زردچوبه و نعنا فلفلی بر عملکرد، جوجه گوشتی انجام شد. ابتدا عصاره گیاهی هر گیاه به صورت خاام و باا اساتفاده از فرآیند انکپسولیشین در مقیاس صنعتی تهیه و تولید شد و سپس به صورت مخلوط به جیرهی جوجههای گوشاتی اااافه گردیاد. برای اجرای آزمایش مزرعهای از 605 قطعه جوجهخروس یک روزه نژاد رأس 353 در طرح کامالً تصادفی با 13 تیمار، 0 تکارار و 15 پرناده در تکرار به مدت 42 روز استفاده شد عصاره خام و میکروکپسوله گیاهان دارویی بر اساس هر فرمول با یکدیگر مخلاوط و باه جیا رههاا افزوده شدند. دادههای عملکردی شامل مصرف خوراک، افزایش وزن و اریب تبدیل خاوراک در ساه دورهی 15-5 ،24-11 و 42-20 روزگی رکورد برداری گردید و اثر تجمعی آن به صورت کل دوره )42-5 )مورد آنالیز آماری قرار گرفت نتایج نشان داد تیمارهای حاوی مخلوط عصارههای خام و عصاره میکروکپسوله شده تأثیری بر مصرف خوراک و افزایش وزن کل دوره )42-5 )در مقایسه با تیمار شاهد نداشتند اما تیمارهای 3 و 13 که حاوی عصاره میکروکپسوله و تیمار 3 که حاوی عصاره خام بودند موجب بهبود معنیدار و قابلتوجاه اریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد گردیدند. درنتیجه استفاده از عصارههای محافظت شده به شکل میکروکپسوله در مقایسه با عصاره خام میتواند عملکرد بهتری برای جوجه گوشتی داشته باشد.
کلیدواژهها: جوجه گوشتی، عصاره، عملکرد، گیاه دارویی، میکرو کپسول.