| نویسندگان | سید جواد حسینی واشان,حسن کیهانی یزدی,شادی بلوریان,مچید افشاری |
| همایش | دهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
| تاریخ برگزاری همایش | 2023-08-30 |
| محل برگزاری همایش | کرج |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
هدف از اجرای این پژوهش مقایسه و بررسی اثر ترکیب عصارههای گیاهی میکرو کپسوله و عصاره مایع شش گیاه دارویی بر اجززا
الشه و پاسخ ایمنی نیوکاسل و آنفوالنزا جوجههای گوشتی بوده است. به منظور انجام آزمایش مزرعزه ای از 605 قطعزه جوجزه خزروس
یکروزه نژاد راس 353 در طرح کامالً تصادفی با 13 تیمار، 0 تکرار و 15 پرنده در تکرار به مزد 42 روز اسزتفاده شزد. ابتزدا عصزاره
گیاهی هر گیاه به صور مایع تهیه شد و سپس بر اساس ماده خشک عصاره مایع، فرآیند انکپسولیشین در مقیاس صنعتی انجام شزد .
ترکیب عصارههای گیاهی طبق هر فرمول تهیه و به جیرهها افزوده شد. در روز هفتم آزمایش، واکسیناسیون صور گرفت و در روز 30
آزمایش از هر واحد آزمایشی یک پرنده انتخاب، خونگیری به عمل آمد و عیار پادتن نیوکاسل و آنفوالنزا مورد بررسی قزرار گرفزت. در
روز پایانی پژوهش از هر تکرار یک پرنده کشتار و اجزای الشه محاسبه شد. نتایج آنالیز آماری نشان داد تیمارهای تغذیه شده با ترکیب
عصارههای مایع و میکروکپسوله موجب افزایش وزن نسبی کل الشه و کاهش چربی بطنی در برخی تیمارهای حزاوی عصزاره زردچوبزه
شدند اما اثر معنیداری بر عیار پادتن نیوکاسل و آنفوالنزا نداشتند. در نتیجه افزودن عصارههای گیزاهی مزایع و میکروکپسزوله موجزب
بهبود وزن نسبی کل الشه و استفاده از ترکیب برخی عصارهها همراه با زردچوبه موجب کاهش چربی بطنی در جوجه گوشتی میشود.
لینک ثابت مقاله