مقایسه اثر ترکیبی عصاره های گیاهی مایع و میکروکپسوله بر اجزا الشه و پاسخ ایمنی نیوکاسل و آنفوالنزا جوجه گوشتی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,حسن کیهانی یزدی,شادی بلوریان,مچید افشاری
همایشدهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۸-۳۰
محل برگزاری همایشکرج
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف از اجرای این پژوهش مقایسه و بررسی اثر ترکیب عصارههای گیاهی میکرو کپسوله و عصاره مایع شش گیاه دارویی بر اجززا الشه و پاسخ ایمنی نیوکاسل و آنفوالنزا جوجههای گوشتی بوده است. به منظور انجام آزمایش مزرعزه ای از 605 قطعزه جوجزه خزروس یکروزه نژاد راس 353 در طرح کامالً تصادفی با 13 تیمار، 0 تکرار و 15 پرنده در تکرار به مزد 42 روز اسزتفاده شزد. ابتزدا عصزاره گیاهی هر گیاه به صور مایع تهیه شد و سپس بر اساس ماده خشک عصاره مایع، فرآیند انکپسولیشین در مقیاس صنعتی انجام شزد . ترکیب عصارههای گیاهی طبق هر فرمول تهیه و به جیرهها افزوده شد. در روز هفتم آزمایش، واکسیناسیون صور گرفت و در روز 30 آزمایش از هر واحد آزمایشی یک پرنده انتخاب، خونگیری به عمل آمد و عیار پادتن نیوکاسل و آنفوالنزا مورد بررسی قزرار گرفزت. در روز پایانی پژوهش از هر تکرار یک پرنده کشتار و اجزای الشه محاسبه شد. نتایج آنالیز آماری نشان داد تیمارهای تغذیه شده با ترکیب عصارههای مایع و میکروکپسوله موجب افزایش وزن نسبی کل الشه و کاهش چربی بطنی در برخی تیمارهای حزاوی عصزاره زردچوبزه شدند اما اثر معنیداری بر عیار پادتن نیوکاسل و آنفوالنزا نداشتند. در نتیجه افزودن عصارههای گیزاهی مزایع و میکروکپسزوله موجزب بهبود وزن نسبی کل الشه و استفاده از ترکیب برخی عصارهها همراه با زردچوبه موجب کاهش چربی بطنی در جوجه گوشتی میشود.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: کلما کلیدی: ایمنی، آنفوالنزا، الشه، میکرو کپسول، عصاره، گیاه دارویی، جوجه گوشتی