اثر سطوح انرژی و تراکم جمعیت بر عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون، ریخت‌شناسی روده و کیفیت گوشت جوجه گوشتی آرین

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,کامران بهرامپور,نظر افضلی,محمد سالار معینی,کاظم یوسفی کلاریکلائی
نشریهعلوم دامی ایران
شماره صفحات۱-۱۱
نوع مقالهFull Paper
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

هدف این مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی(EL) وتراکم در واحد سطح بر عملکرد، شاخص خونی، جوجه‌های گوشتی آرین بود. در این پژوهش در مجموع از تعداد 672 قطعه جوجه گوشتی مخلوط سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2 شامل دو سطح تراکم (12، 16 پرنده در مترمربع) و چهار سطح انرژی (EL1: انرژی توصیه شده آرین، EL2: انرژی توصیه شده آرین با استثنای پایانی 2 با 5/3 درصد انرژی بیشتر، EL3: سطح انرژی 5/3 % بالاتر در تمام دورهها ، EL4: سطح انرژی 5/3 % بالاتر در دوره اغازین، رشد و پایانی1 و 1/6 % پایانی 2 بالاتر) با 8 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. استفاده ازسطح انرژی توصیه شده کاتالوگ در شرایط تراکم جمعیت، کمترین میزان BWG را در دوره پایانی 2(42-36 روزگی) و کل دوره(1-42 روزگی) داشت وبالاترین FCR در دوره پایانی 2 مشاهده گردید.افزایش سطح انرژی باعث افزایش بازده لاشه،وزن نسبی سینه و چربی محوطه شکمی گردید. تراکم بالای جمعیت (16 پرنده در مترمربع) باعث افزایش وزن نسبی طحال و بورس گردید. در تراکم بالای جمعیت، سطح انرژیEL2 نسبت به EL3 موجب کاهش غلظت LDL و ALT گردید. افزایش تراکم (16 پرنده نسبت به 12 پرنده در متر مربع) باعث کاهش غلظت آلبومین و پروتئین کل، HDL و افزایش فعالیت ALT، SOD و GPX گردید. کمترین ارتفاع پرز مربوط به EL1 درشرایط تراکم بالا و بیشترین ارتفاع پرز درگروه EL4 در شرایط تراکم پایین مشاهده شد. برهم‌کنش سطح انرژی و تراکم جمعیت بر هیچ یک از شاخص‌های کیفیت گوشت تأثیر نداشت

لینک ثابت مقاله

tags: آرین، انرژی، تراکم جمعیت، جوجه گوشتی، کیفیت گوشت.