بیماری های مرتبط با سلامتی دستگاه گوارش طیور

Poultry disease influenced by gastrointestinal health Traditional treatments and innovative solutions

ناشر : دانشگاه بیرجند

اولین و مهمترین ارتباط دهنده سیستم درونی موجود زنده با محیط خارجی مجرای گوارشی می‌باشد که عدم آگاهی و دانش کافی در ارتباط با آن می‌تواند باعث افزایش تلفات در محیط پرورشی گردد. همواره در محیط پیرامونی پرنده مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی، شیمیائی و میکروبی وجود دارند که در صورت نقصان سامانه دفاعی مجرای گوارشی می‌توانند از سد دیواره مجرای گوارشی عبور نموده و باعث آسیب رساندن به اندام‌های مرتبط از جمله سامانه تنفسی و قلبی پرنده می‌شوند. علاوه بر این عدم کارایی مناسب مجرای گوارشی و به هم خوردن تعادل می‌تواند زمینه را برای رشد جمعیت میکروبی نامطلوب و باکتری‌های بیماری‌زا را فراهم نماید که در پی آن ممکن است آسیب‌های جدی به پرنده وارد شود  از طرف دیگر، نقص مجرای گوارشی عوارض متنوعی را بدنبال دارد که از جمله آن می‌توان به کاهش راندمان مصرف خوراک، افزایش ضریب تبدیل خوراک، کاهش سرعت رشد پرنده و افزایش بروز ناهنجاری‌ها و بیماری‌های مرتبط با سلامتی دستگاه گوارش مانند تورم نکروتیک روده، سالمونلوز، سوء جذب، مایکوتوکسیکوزیز، نقصان سیستم اسکلتی پرنده اشاره نمود که در فصول هفتگانه این کتاب در ابتدا به معرفی مجرای گوارشی و سپس در فصول بعدی به معرفی جمعیت میکروبی آن و چگونگی تغییر جمعیت میکروبی اشاره شده است. در فصول چهارم تا هفتم نیز به بیماری‌هایی در طیور که بطور مستقیم یا غیرمستقیم تحت تأثیر عملکرد مجرای گوارشی بروز و طهور می‌یابند پرداخته شده است. بنابراین هدف از ترجمه این کتاب، افزایش دانش محققین، متعلمین و فعالین صنعت مرغداری کشور در جهت حداکثر نمودن بازده تولید و حداقل نمودن خسارات ناشی از آسیب‌های مجرای گوارشی می‌باشد. این کتاب برای دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی رشته های علوم دامی و دامپزشکی بویژه دانشجویان رشته بیماری‌های طیور، مهندسی علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور و رشته پرورش و مدیریت تولید طیور مفید می‌باشد. در پایان امیدوارم هر چند قدم کوچکی در جهت خدمت به شکوفایی علم وپژوهش در نظام مقدس جمهوری اسلامی برداشته باشیم و در جهت تحقق به آرمان‌های مقدس حضرت امام خمینی (ره) و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی مفید واقع شویم.