ارزیابی اثر بازدارندگی عصارههای آبی برگ و بنه زعفران ). (Crocus sativus Lبر رشد قارچ آسپرژیلوس

Authorsحسین حمامی,مسعود دهقانی,مهدی جهانی
Conference Titleهفتمین همایش ملی زعفران
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۱-۱۳
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

آزمایشی بصورت فاکتوریل دو عاملی بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هدف ارزیابی اثر عصارههای آبی برگ و بنه زعفران بر رشد قارچ آسپرژیلوس در سال ۱۴۰۱در آزمایشگاه تحقیقات بیماریهای گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع اندام زعفران )برگ و بنه( و هفت غلظت عصاره )صفر، ۰.۰۶۲۵ ، ۰ .۱۲۵، ۰.۲۵ ، ۰.۵ ، ۱ ، ۲ درصد وزنی- حجمی( بود. نتایج تجزیه واریانس اثر عصارههای آبی برگ و بنه زعفران بر رشد قارچ آسپرژیلوس نشان داد که نوع عصاره بر رشد کلونی قارچ در روزهای چهارم، ششم، هفتم، هشتم و نهم اثر معنیداری دارد. در حالی که غلظت عصاره اثر معنی داری بر قطر قارچ در روزهای دوم تا نهم آزمایش نشان داد. اثر متقابل نوع عصاره در غلظت عصاره بر بر رشد کلونی قارچ در روزهای چهارم تا نهم )در سطح معنیداری پنج درصد( اثر معنیدار نشان داد. مقایسه میانگین اثر متقابل نوع عصاره در غلظت عصاره بر قطر کلونی قارچ آسپرژیلوس نشان داد که با افزایش غلظت عصاره در هر نوع از عصاره ها کاهش رشد قطری پرگنه قارچ آسپرژیلوس مشاهده شد و همچنین شدت اثر بازدارنده عصاره برگ در روزهای ششم به بعد بیشتر از عصاره بنه بود. بطور کلی بیشترین شدت تاثیر بازدارنده بر رشد قطری پرگنه قارچ آسپرژیلوس در تیمارهای ۱و ۲درصد عصاره برگ و بنه مشاهده شد

Paper URL

tags: بازدارنده، برگ، قارچ ، کلونی