ارزیابی اثر عصارههای آبی برگ و بنه زعفران ). (Crocus sativus Lبر خصوصیات جوانهزنی (Peganum harmala L.) علف

Authorsحسین حمامی,مسعود دهقانی,مهدی جهانی
Conference Titleهفتمین همایش ملی زعفران
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۱-۱۳
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

با هدف بررسی اثر غلظتهای مختلف عصارههای آبی برگ و بنه زعفران بر خصوصیات جوانهزنی بذر اسپند، آزمایشی بصورت فاکتوریل دو عاملی بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع اندام زعفران )برگ و بنه( و هفت غلظت عصاره )صفر، ،۱ ،۰/۵ ،۰/۲۵۰ ،۰/۱۲۵ ،۰/۰۶۲۵و ۲درصد وزنی- حجمی( بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات ساده نوع عصاره و غلظت عصاره زعفران بر شاخصهای درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، و میانگین مدت زمان جوانهزنی معنیدار بود. اثر متقابل نوع عصاره در غلظت عصاره بر درصد جوانهزنی و میانگین مدت زمان جوانهزنی معنیدار بود. مقایسه میانگین درصد جوانهزنی نشان داد که بیشترین درصد، مربوط به تیمار شاهد و عصاره بنه در غلظت ۰/۰۶۲۵درصد بود. کمترین درصد جوانهزنی در عصاره برگ در غلظتهای ۱و ۲درصد مشاهده شد. عصاره برگ در غلظت ۲درصد باعث عدم جوانهزنی بذرها شد. عصاره برگ در مقایسه با عصاره بنه، اثر بیشتری بر میانگین زمان جوانهزنی بذر نشان داد. افزایش غلظت عصاره منجر به کاهش صفات جوانهزنی شد. درکل اثر عصاره برگ بر خصوصیات جوانهزنی و رشد گیاهچه اسپند از عصاره بنه بیشتر بود. عصارههای برگ و بنه زعفران دارای توانایی بالقوه برای کاربرد به عنوان ممانعتکننده از جوانهزنی بذر اسپند هستند

Paper URL

tags: بازدارنده، جوانهزنی، عصاره آبی، علفهرز