نویسندگان | فاطمه جهانی شکیب,شریف جورابیان شوشتری |
---|---|
همایش | دومین همایش ملی پژوهش های کشاورزی و زیست محیطی ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۱-۱۱-۱۷ |
محل برگزاری همایش | اهواز |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
امنیت غذایی مهمترین چالش کشورها بویژه کشورهای در حال توسعه است. به همین دلیل استفاده از علوم و فنون پیشرفته تنها راه دستیابی به تولید پایدار کشاورزی محسوب می¬شود. در کنار تمـامی روش هـای موجود برای افـزایش امنیـت غـذایی، اسـتفاده از محصـولات زراعـی دست-ورزی شده ژنتیکی هم می¬تواند به این امر کمک کند. اختصاص قریب به 170 میلیون هکتار از زمین¬های زراعی جهـان به کشت گیاهان تراریخته (حاصـل از مهندسـی ژنتیـک) در سـال 2012 که تولید، مصرف و رهاسازی میلیاردها تن موجودات زنده دست ورزی شده را به دنبال داشته است برای آگاهان و تحلیل¬گران تردیدی را برجای نمی¬گذارد که این فناوری همچنان راه خود را برای سیطره بر جهان کشاورزی ادامه خواهد داد. احتمال خطر محیط زیستی ناشی از تولید و رهاسازی محصولات تراریخته می تواند شامل تهاجمی شدن، جریان ژنی، علف هرزی شدن و فشار روی تنوع زیستی گیاه باشد.
کلیدواژهها: امنیت غذایی، مهندسی ژنتیک، مدیریت احتمال خطر،ایمنی زیستی