کاربرد روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی با کارایی بالا برای اندازه‌گیری مقادیر ناچیز تیمول در نمونه-های غذایی و بهداشتی

نویسندگانروح اله خانی,حسین دادرس مقدم
نشریهشیمی کاربردی
شماره صفحات۲۸۵-۳۰۰
شماره سریال۱۵
شماره مجلد۵۶
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۰
رتبه نشریهISI
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

در این پژوهش، روش میکرو استخراج فاز جامد پخشی برپایه¬ی جاذب گرافن اکسید بعنوان یک روش سبز، دقیق و کارآمد برای استخراج/پیش تغلیظ و اندازه¬گیری تیمول به کار گرفته شد. ابتدا گرافن اکسید سنتز و ویژگی¬های آن توسط تکنیک های اسپکتروفوتومتری (UV-Vis) ،تبدیل فوریه (FT-IR) و پراش پرتو X (XRD) شناسایی شد. تاثیر پارامترهای مختلف از جمله pH محلول، مدت زمان همزدن، مقدار جاذب و غلظت تیمول توسط روش طراحی باکس بنکن (BBD) جهت تعیین پارامترها و برهمکنش¬های مؤثر و بهینه¬سازی این پارامترها در عملکرد جاذب سنتز شده برای اندازه¬گیری تیمول بررسی شد. بالاترین مقدار جذب تیمول در شرایط بهینه4 pH=، غلظت 320 نانو گرم برمیلی لیتر تیمول، مقدار جاذب برابر با20 میلی گرم و مدت زمان تماس 28 دقیقه به دست آمد. تحت شرایط بهینه محدوده¬ی دینامیکی خطی، حد تشخیص و حد کمی سازی به ترتیب 600-15،50/4 و 85/14 نانو گرم برمیلی لیتر به دست آمد. همچنین انحراف استاندارد نسبی روش با غلظت 300 نانو گرم برمیلی لیتر تیمول، 6/4% (با پنج بار تکرار) به دست آمد. در نهایت روش پیشنهادی به طور موفقیت آمیزی برای استخراج و اندازه¬گیری تیمول در نمونه¬های عسل و دهان شویه به کار گرفته شد.

لینک ثابت مقاله

tags: تیمول، میکرواستخراج فاز جامد پخشی، گرافن اکسید، طراحی باکس بنکن، نمونه های غذایی و بهداشتی