| نویسندگان | احمدینسب، م.، م. امیرینژاد و ح. میغانی |
|---|---|
| همایش | دومین کنگره بینالمللی و چهارمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران. |
| تاریخ برگزاری همایش | ۱۳۹۵ |
| محل برگزاری همایش | رشت |
| نوع ارائه | سخنرانی |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی غلظتهای مختلف سالیسیلیکاسید بر برخی صفات بیوشیمیایی و درصد اسانس گیاه دارویی ریحان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، با سه تکرار در گلخانه پژوهشی دانشگاه جیرفت در سال 1393انجام شد. عامل اول شامل پنج سطح سالیسیلیکاسید ) (1/5 ،1 ،0/6 ،0/1 ،0میلیمولار و عامل دوم شامل دو رقم بومی ریحان سبز و بنفش بود. نتایج نشان داد بیشترین مقدار قندهای محلول در غلظتهای 1و 1/5میلیمولار سالیسیلیکاسید، بیشترین مقدار پروتئین کل در غلظت 1میلیمولار سالیسیلیکاسید و در رقم سبز و بیشترین مقدار کلروفیل aو bبهترتیب در غلظتهای 0/6و 1/5میلیمولار سالیسیلیکاسید و در رقم بنفش بهدستآمد. افزایش غلظت سالیسیلیکاسید بر مقدار کاروتنوئید برگ بیتأثیر بود اما در هر دو رقم سبز و بنفش منجر به افزایش معنیدار مقدار آنتوسیانین شد. ریحان بنفش و سبز به ترتیب با غلظتهای 1/5و 1میلیمولار سالیسیسلیکاسید بیشترین درصد اسانس ) (0/44را تولید کردند که حدود 33درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داشت. لذا با توجه به نتایج این آزمایش بهنظر میرسد افزایش غلظت سالیسیلیکاسید در ارقام ریحان سبز و بنفش در افزایش برخی صفات بیوشیمیایی و درصد اسانس مؤثر باشد.