رزومه


حسین میغانی

حسین میغانی

استادیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: باغبانی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
حسین میغانی

استادیار حسین میغانی

دانشکده: کشاورزی - گروه: باغبانی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |
آخرین ویرایش۱۲ آذر ۱۴۰۴

تأثیر کاربرد پس از برداشت ملاتونین و سالیسیلیک اسید برخصوصیات کیفی و ترکیب‌های آنتی اکسیدانی میوه توت فرنگی رقم سابرینا

نام نویسنده (دانشجو):

مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه/رساله: استاد راهنما
کلید واژه ها: آنتوسیانین، ظرفیت آنتی¬اکسیدانی، فنل کل، قهوه‌ای شدن

چکیده:

میوه توت‌فرنگی به‌دلیل حساسیت در برابر آسیب مکانیکی، از دست دادن آب، نرم شدن بافت، زوال فیزیولوژیکی و پوسیدگی میکروبی بسیار فسادپذیر است. از این رو کیفیت میوه پس از برداشت و در حین جابجایی، نگهداری و بازاریابی کاهش می‌یابد. این مطالعه با هدف بررسی اثر ملاتونین و سالیسیلیک اسید بر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی میوه توت‌فرنگی رقم 'سابرینا' انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۳ تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل غلظت‌های مختلف ملاتونین (0، 5/0 و ۱ میلی‌مولار)، سالیسیلیک اسید (0، 1 و 2 میلی‌مولار) و ترکیب آن‌ها و فاکتور دوم زمان انبارداری (قبل از تیمار، ۵ و ۱۰ روز) نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95 درصد بود. نتایج نشان داد با افزایش زمان نگهداری سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث کاهش یافتند اما صفاتی مثل اسیدیته، شاخص طعم و مزه، آنتوسیانین کل، محتوای فنل کل، محتوای فلاونوئیدها، ظرفیت آنتیاکسیدانی، آنزیم‌های کاتالاز، پراکسیداز و فنیل­آلانین آمونیالیاز افزایش یافتند. تیمار ملاتونین 1 میلی‌مولار به همراه سالیسیلیک اسید 2 میلی‌مولار موجب افزایش ویتامین ث شد. بیشترین مقدار آنتوسیانین کل در پایان دوره انبارداری و بیشترین مقدار ظرفیت آنتی­اکسیدانی در روز پنجم انبارداری در میوه­های تیمار شده با ملاتونین 1 میلی‌مولار و سالیسیلیک اسید 1 میلی‌مولار مشاهده شد. بیشترین مقدار فعالیت آنزیم کاتالاز و فنیل­آلانین آمونیالیاز در تیمار ملاتونین 1 میلی‌مولار و سالیسیلیک اسید 2 میلی‌مولار در روز پنجم انبارداری و کمترین مقدار آن­ها در نمونه­های روز اول مشاهده شد. بیشترین مقدار آنزیم پراکسیداز در تیمار ملاتونین 1 میلی‌مولار به همراه سالیسیلیک اسید 1 میلی‌مولار در روز دهم انبارداری و کمترین مقدار آنزیم پراکسیداز در نمونه­های شاهد روز اول مشاهده شد. در کل، بر اساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمار ملاتونین همراه با سالیسیلیک اسید برای انبارداری میوه­های توت­فرنگی توصیه می­شود.