بررسی و تحلیل به کارگیری ماشن آلات مکانیکی و مکانیزاسیون در مراحل مختلف تولید زعفران

Authorsمجتبی شیخی ازغندی,مهدی حسن زاده,غلامرضا کریمی,محسن سلطانی
Conference Titleچهارمین همایش ملی زعفران ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۵-۱۱-۰۴
Event Placeقائنات
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

زعفران یکی از مهمترین محصولات کشاورزی و از اقلام صادراتی کشور و گرانترین اودیه دنیا است. علی رقم اینکه قسمت اعظم تولید زعفران جهان به ایران اختصاص دارد، ولی تاکنون ایران جایگاه خود را در صادرات این محصول نیافته است یکی از دلایل مهم این امر استفاده از روش های سنتی و عدم مکانیزه کردن مراحل مختلف مرتبط با تولید زعفران از جمله کاشت، برداشت، فرآوری و بسته بندی است عدم استفاده از مکانیزاسیون منجر به هزینه بالای تولید، نیاز به نیروی کار فراوان در مدت زمان محدود، کاهش کیفیت محصول و در نهایت کاهش بهره وری می شود این مقاله ابتدا به بررسی دلایل ضرورت و مزایای وجود مکانیزاسیون در مراحل مختلف تولید زعفران جهت بالا بردن کیفیت آن و در عین حال کاهش هزینه ها پرداخته و سپس به توضیح دسته بندی و چگونگی عملکرد ماشین های موجود در صنعت زعفران می پردازد.

Paper URL

tags: مکانیزاسیون ، زعفران ، ماشین آلات ، بهره وری