Authors | سید جواد حسینی واشان,مریم فنودی,محسن مجتهدی,احمد رضا راجی |
---|---|
Conference Title | پنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۹-۱۰-۱۶ |
Event Place | کرمان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
هدف از انجام این آزمایش بررس اثرات استفاده از ضایعات توت خشک و مولتی آنزیم تجاری بر ریختشناسی ژژنوم جوجه- های گوشتی بود. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایشات فاکتوریل با دو فاکتور آنزیم )صفر و 1 / 0 درصد مولتی آنزیم تجاری( و 4 سطح توت خشک ) 0 ، 5 / 2 ، 5 ، 5 / 7( انجام شد. تعداد 320 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 تهیه و آزمایش با 8 تیمار، هر تیمار 4 تکرار و هر تکرار 10 قطعه جوجه گوشتی اجرا شد. نتایج نشان داد که افزودن ضایعات توت به جیره جوجههای گوشتی باعث افزایش ارتفاع پرزها در سطح 5 درصد ضایعات توت گردید که اختلاف آن با شاهد معنیدار بود ( 05 / 0 > P (. در بخش اثرات اصلی توت، ضایعات توت بر شاخصهای عرض پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت اثر نداشت ولی افزودن سطح 5 درصد ضایعات توت باعث افزایش سطح جذب در روده پرندهها گردید که این افزایش تمایل به معنیداری داشت ) 0918 / 0 P= (. در مورد استفاده ازمکمل آنزیم نیز، یافتهها نشان داد که مکمل انزیم بر عرض پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عرض کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت اثر نداشت ) 05 / 0P> (. ولی مکمل انزیم به طور معنیداری باعث افزایش ارتفاع پرز و سطح جذب در ژژنوم گردید ) 05 / 0 > P (. بنابراین یافتههای مطالعه حاضر نشان داد استفاده از ضایعات توت خشک بههمراه آنزیم میتواند باعث بهبود ریختشناسی روده جوجه گوشتی و افزایش سطح جذب مواد مغذی گردد.
tags: ارتفاع پرز، سطح جذب، مکمل آنزیم.