Authors | سید همایون فرهنگ فر,سیدمرتضی وقارسیدین,محسن مجتهدی,فاطمه گنجی |
---|---|
Conference Title | پنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۹-۱۰-۱۶ |
Event Place | کرمان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
انتظار میرود تا سال 2202 تقاضا برای فرآوردههای حیوانی 02 تا 02 درصد افزایش یابد، از طرفی با توجّه به محدودیّت منابع طبیعی، تغییرات آب و هوایی و هزینههای زیاد، تأمین خوراک برای دامها بزرگترین محدودیّت خواهد بود. هدف مطالعه حاضر، بررسی جایگزینی برگ زرشک با یونجه و اثر آن بر خصوصیّات عملکردی برههای پروار بلوچی بود. 21 رأس بره نر نژاد بلوچی بهطور تصادفی به یکی از سه تیمار آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص یافت. جیرهها شامل: 0 درصد برگ زرشک و 3( جیره حاوی 10 درصد برگ زرشک بود. مصرف / 1( شاهد )فاقد برگ زرشک(، 2( جیره حاوی 0 خوراک به صورت روزانه و افزایش وزن هر دو هفته اندازهگیری و ثبت شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد تیمار 3 به طور معنیدار ) P<0.05 ( سبب افزایش مصرف خوراک نسبت به تیمار شاهد شد. از طرفی افزایش وزن روزانه و همچنین ضریب تبدیل خوراک بین دو تیمار 1 و 2 مشابه بود. استفاده از برگ زرشک در جیره دامها به عنوان منبع علوفهای با هزینه کمتر و 0 درصد ماده خشک جیره قابل استفاده میباشد. / غنی از ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی تا سطح 0
tags: برگ زرشک، بره پروراری