Authors | سید جواد حسینی واشان,حسن رضا چوپانی,محسن مجتهدی |
---|---|
Conference Title | پنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۰-۱۱-۱۱ |
Event Place | کرمان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
در این پژوهش اثر سطوح مختلف پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلتچسبان مگاباند بر کیفیت فیزیکی خوراک پلت و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی بررسی شد. به این منظور تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل ) 3 × 3( در 36 واحد آزمایشی شامل 9 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شد. این آزمایش صرفا بر روی دوره پایانی ) 42 - 25 روزگی( انجام شد و از 24 - 1 روزگی جوجهها به صورت آزاد تغذیه شدند. پرندگان آزمایشی با جیرههای دارای سطح یکسان انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام در قالب یک دوره پایانی ) 42 - 25 روزگی( تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح 0 ، 5 و 10 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و سه سطح 0 ، 5 / 1 و 3 درصد پلتچسبان مگاباند بود. برای اجرای آزمایش ابتدا پلت با قطر 4 میلیمتر در کارخانه خوراک دام به روش مرسوم تهیه گردید. تحلیل نتایج نشان داد با افزایش سطوح پودر ضایعات کشتارگاهی و پلتچسبان مگاباند مقدار HDL افزایش یافت ) 05 / 0 > P(. اثر متقابل تیمارهای آزمایشی به جز غلظت سرمی آلبومین بر دیگر فراسنجههای بیوشیمیایی خون نظیر گلوکز و پروتئینتام معنیدار بود ) 05 / 0 > P(. سطح 5 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور در تقابل با سطح 3 درصد و 5 / 1 درصد پلتچسبان مگاباند موجب کاهش فعالیت آنزیم AST و ALT شد ) 05 / 0 > P (. بنابراین یافتههای این پژوهش نشان داد افزودن پودر ضایعات کشتارگاهی طیور به جیره جوجههای گوشتی موجب بهبود نیمرخ لیپیدی خون و کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی میشود.
tags: پلتچسبان، جوجه گوشتی، فراسنجههای خونی، کیفیت پلت