تاثیر مکمل نمودن مونت موریلونیت به شیر بر وزن و افزایش وزن بزغاله های سانن

Authorsمحسن مجتهدی,مهدی صفائی,سیداحسان غیاثی,محمدباقر منتظرتربتی
Conference Titleپنجمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
Holding Date of Conference۲۰۲۲-۰۳-۰۶
Event Placeتهران
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

پشتیبان گله گاو شیری و اقتصادی بودن آن درنتیجه بزرگ کردن گوسالههای جایگزین سالم و با رشد مطلوب، با حداقل مرگومیر هست. مونت موریلونیت در خانواده اسمکتیت ها دستهبندی میشود و ازجمله کانیهای رسی سه لایهای هست که برخی از اتمهای مرکزی ساختار هشت وجهی آن توسط کاتیونهایی با ظرفیت کمتر جانشین شده است. این طرح در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 7 تکرار صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد (شیر بدون مونت موریلونیت)؛ 2) تیمار شاهد + افزودن 1 درصد شیر مصرفی با مونت موریلونیت و 3) تیمار شاهد + افزودن 3 درصد شیر مصرفی با مونت موریلونیت بود. تغذیه به صورت دستی و پس از مخلوط کردن مونت موریلونیت با شیر در درصدهای ذکر شده در دو نوبت صبح و عصر و دمای کنترلی 35 درجه سانتیگراد شیر و محیط صورت گرفت. در طول دوره آزمایشی دمای محیط نگهداری، کنترل و ثبت میگردید و خوراک (علوفه و کنسانتره) و آب بهصورت آزادانه در اختیار بزغالهها قرار میگرفت. اندازهگیری وزن بزغالهها در انتهای هر هفته در طول آزمایش شش هفتهای قبل از تغذیه وعده صبح با استفاده از ترازوی دیجیتال صورت گرفت. مقدار افزایش وزن بزغالهها نیز در پایان هر هفته با محاسبه اختلاف وزن دو هفته متوالی گزارش مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. SAS گردید. اطلاعات بدست آمده در اکسل ثبت، و با استفاده از نرمافزار آماری مقایسه میانگینهای بین هر صفت معنیدار شده با آزمون توکی-کرامر انجام گرفت. با توجه با نتایجی بدست آمده می توان گفت که افزودن مونت موریلونیت به خصوص در غلظت 3 درصد، موجب افزایش وزن بزغالههای سانن به خصوص در هفتههای آخر دوره آزمایش میشود.

Paper URL

tags: مونت موریلونیت ، اضافه وزن، بزغاله