| Authors | حسین نعیمی پوریونسی,امیراسدالله مزروعی,سید جواد حسینی واشان,محسن مجتهدی,معصومه خیریه |
| Conference Title | چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی |
| Holding Date of Conference | 2024-12-18 |
| Event Place | بیرجند |
| Page number | 0-0 |
| Presentation | POSTER |
| Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
مقدمه:یکی از رایجترین فرآوریهایخوراک طیور، پلت نمودن است. پلت در شرایط فشار و دمای بخار باعث ژالتینه شدن اجزای خوراک
و شکل پذیر شدن میشود و امکان انتخاب اجزای خوراک را برای پرنده حداقل مینماید. دمای بخار کاندیشنر و مدت زمان کاندیشن دو
عامل بسیار اثرگذار بر کیفیت خوراک تولیدی است و عدممدیریت دقیق دما یا مدت زمان کاندیشنر میتواند باعث کاهش ترکیبات
ریزمغذی فرار و بروز واکنشهایی مانند میالرد شده و کیفیت خوراک را کاهش دهد لذا هدف از این پژوهش، ارزیابی اثر شرایط دمای
بخار و مدت زمان کاندیشنر بر کیفیت پلت، عملکرد رشد،و کیفیتالشه جوجههایگوشتیبود.
مواد و روش ها:به منظور انجام این آزمایش،480قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس در قالب طرح کامال تصادفی با آرایش فاکتوریل
2×4با چهار سطح دما (70،76،82و88درجه سانتیگراد) و دو سطح زمان (45و65ثانیه) کاندیشنینگ انجام شد. برای تعیین کیفیت
پلت نیز3تکرار100گرمی از هر نمونه پلت انتخاب وPDIآن محاسبه شد. عملکرد رشد شامل وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل
خوراک در پایان هر دوره تغذیهای (آغازین، رشد و پایانی) اندازهگیری و محاسبه شد. در پایان دوره آزمایشی (روز42)، دو پرنده از هر تکرار
انتخاب، مورد خونگیری قرار گرفت و پس از کشتار و توزین الشه، سایر اندامهای داخلی نیز وزن شد و وزن نسبی اندامها محاسبه شد. در
پایان کلیه دادهها با نرم افزار آماریSASو مدل خطی عمومی مورد تجزیه آماری دوطرفه قرار گرفت و مقایسه میانگینها با آزمونه چند
دامنهای توکی کرامر در سطح05/0مقایسه گردید.
نتایج و بحث:یافتهها نشان داد زمان و دمای کاندیشنینگ بر کیفیت و استحکام پلت اثر معنیداری نداشت. که شاخصهای عملکرد رشدی
تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند(P<0.05). پلت تولید شده در دماهای پایین، افزایش وزن روزانه باالتر و پلت تولید شده در
باالترین دما، کمترین افزایش وزن روزانه را در دوره رشد نشان دادند(P<0.05.)در دوره پایانی و کل دوره پرورشی، پلت تولید شده در
دمای باال، کمترین افزایش وزنروزانه را نشان داد (P<0.01). ضریب تبدیل خوراک پلت تولید شده در دمای76وC82ºو زمان65ثانیه
در سن14روزگی بهبود یافت (P<0.05). در پایان دوره آزمایشی، پلت تولید شده در دمای کمتر، پایینترین و پلت تولید شده در دمای
باالتر، باالترین ضریب تبدیل خوراک رانشان داد (P<0.01). در کل دوره پرورشی، پلت تولید شده در دمایC76ºو زمان65ثانیه کمترین
و پلت تولید شده در دمایC88ºو زمان65ثانیه بیشترین ضریب تبدیل خوراک را داشتند (P<0.01). بیشترین وزن الشه و سینه در
جوجههای مصرفکننده پلت تولید شده در دمایC82ºو زمان65ثانیه بود (P<0.05.)
نتیجهگیری کلی:بنابراین یافته های این پژوهش نشان داد، فرآوری پلت نمودن خوراک در دمای76درجه سانتیگراد و مدت65ثانیه
باعث بهبود کیفیت خوراک و عملکرد رشد جوجه گوشتی می شود
Paper URL