اثر جدایه انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا و لاکتوفید بر عمل‌کرد، پاسخ ایمنی و ریخت‌شناسی ژژنوم بلدرچین باب‌وایت

Authorsسید جواد حسینی واشان,باقر حیدری صادق,نظر افضلی,محسن مجتهدی
Journalعلوم درمانگاهی دامپزشکی ایران
Page number۲۹-۴۱
Serial number۱۴
Volume number۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۱
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

این آزمایش برای ارزیابی اثرات جدایه انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا و ریزسازواره محرک رشد لاکتوفید به روش‌های آشامیدنی و افشانه بر عمل‌کرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه‌های خونی، پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی روده‌کور و ریخت‌شناسی ژژنوم بلدرچین باب‌وایت انجام شد، تعداد ۴۲۰ قطعه بلدرچین سه روزه به‌طور تصادفی در ۳۵ پن و ۷ تیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد، افشانه لاکتوفید روی پرنده، آشامیدنی لاکتوفید، افشانه+ آشامیدنی لاکتوفید، افشانه باکتری انتروکوکوس فاسیوم دستگاه گوارش سبزقبا(EF) روی پرنده، آشامیدنی EF، آشامیدنی+افشانه EF بود. ازمحلول حاوی CFU۱۰۱۱×۱ باکتری در روزهای ۱، ۱۰ و ۲۴ به‌منظور افشانه وآشامیدنی استفاده شد. افزودن توامان افشانه وآشامیدنی EF یا لاکتوفید موجب کاهش FCR (۷۱/۲ دربرابر ۵۱/۲) و افزایش وزن بدن (۶۷/۳۹۵ دربرابر ۸۴/۳۰۷) بلدرچین گردید(۰۵/۰P<)، ولی مصرف خوراک و اجزای لاشه تحت تأثیر لاکتوفید یا EF قرار نگرفت درصد چربی بطنی در بلدرچین دریافت‌کننده توامان افشانه وآشامیدنی EF در مقایسه با شاهد پایین‌تر بود(۷۲۵/۰ دربرابر ۲۳۴/۱ درصد). افزودن EF یا لاکتوفید موجب کاهش کلسترول(۲۴۹ دربرابر mg/dl۳۴۲)، LDL (۲۱۱ دربرابر mg/dl۱۴۸)، تری‌گلیسرید(۱۷۳ در برابر mg/dl۲۶۸)، فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز(۲۵۶ دربرابر U/l۱۹۲) و افزایش غلطت HDL خون(۱۶/۹۶ در برابر mg/dl۴۴/۶۷) گردید.EF در هر دو روش موجب بهبود پاسخ ایمنی علیه SRBC(۳۳/۹ دربرابر ۶۶/۶) شد(۰۵/۰P<). لاکتوفید و EF‌هر دو موجب افزایش جمعیت لاکتوباسیلی روده‌کور و بهبود ریخت شناسی ژژنوم گردید، بنابراین، افزودن انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا ولاکتوفید به روش‌های توامان افشانه و آشامیدنی موجب بهبود عمل‌کرد، جمعیت میکروبی سکوم، ریخت شناسی ژژنوم، پاسخ ایمنی، کاهش چربی بطنی و کلسترول خون می‌گردد.

Paper URL

tags: کلسترول؛ آنزیم‌های کبدی؛ عیار پادتن ؛ چربی بطنی؛ بلدرچین باب‌وایت