تاثیر افزودن سطوح مختلف پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلت چسبان مگاباند بر کیفیت فیزیکی خوراک پلت و عملکرد رشد جوجههای گوشتی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,حسن رضا چوپانی,محسن مجتهدی
همایشپنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۱۱-۱۱
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

چکیده در این مطالعه اثر سطوح مختلف پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلتچسبان مگاباند بر کیفیت فیزیکی خوراک پلت و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی بررسی شد. به این منظور تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل ) 3 × 3( در 36 واحد آزمایشی شامل 9 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شد. این آزمایش صرفا بر روی دوره پایانی ) 42 - 25 روزگی( انجام شد و از 24 - 1 روزگی جوجهها به صورت آزاد تغذیه شدند. پرندگان آزمایشی با جیرههای دارای سطح یکسان انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام در قالب یک دوره پایانی ) 42 - 25 روزگی( تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح 0 ، 5 و 10 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و سه سطح 0 ، 5 / 1 و 3 درصد پلتچسبان مگاباند بود. برای اجرای آزمایش ابتدا پلت با قطر 4 میلیمتر در کارخانه خوراک دام به روش مرسوم تهیه گردید. تحلیل نتایج نشان داد شاخص پایداری پلت ) PDI ( تحت تاثیر همهی سطوح مختلف پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلتچسبان مگاباند قرار گرفت ( 05 / 0 > P (. بهطوری که بیشترین پایداری مربوط به اثر متقابل سطح 5 / 1 درصد پلتچسبان مگاباند و صفر درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور نسبت به تیمارهای 0 ، 5 / 1 و 3 درصد پلتچسبان مگاباند و 10 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور بود ) 05 / 0 > P .) سطح 10 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور در جیره جوجههای گوشتی موجب کاهش ضریبتیدیل خوراک و اثر متقابل پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلت چسبان مگاباند موجب کاهش مصرف خوراک نسبت به تیمار شاهد شد) 05 / 0 > P (. بنابراین یافتههای این پژوهش نشان داد افزودن پودر ضایعات کشتارگاهی طیور به جیره جوجههای گوشتی موجب کاهش کیفیت و استحکام پلت و بهبود صفات عملکردی گردید، اما به کارخانه خوراک دام توصیه میشود افزودن 5 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور همراه با 5 / 1 درصد پلتچسبان مگاباند موجب بهبود صفات عملکردی، کیفیت فیزیکی پلت و استحکام پلت میشود.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: پلتچسبان، جوجه گوشتی، صفات عملکردی، کیفیت پلت