اثر سطوح مختلف ویتامین A در جیره‌های بر پایه‌ی گندم بر عملکرد جوجه‌های گوشتی

Authorsمحمدرضا اکبری,صغری حاتمی آلوقره,فریبرز خواجعلی,راضیه رئیسی سرتشنیزی
Conference Titleششمین کنگره علوم دامی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۴-۰۸-۲۷
Event Placeتبریز
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

در این مطالعه اثر سطوح مختلف ویتامین A در جیره های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد ۲۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر از سویه تجاری راس ۳۰۸ در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با ۵ تیمار ۴ تکرار و ۱۰ قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. پنج جیره آزمایشی با میزان انرژی و پروتئین مشابه تهیه گردید که عبارت بودند از (۱) جیره بـر پـایـه گـنـدم حاوی Iu۱۵۰۰ ویتامین A در هر کیلوگرم (۲ جیره بر پایه گندم حاوی Iu۴۵۰۰ ویتامین A در هر کیلوگرم ( جیره بر پایه گندم حاوی Iu۷۵۰۰ ویتامین A در هر کیلوگرم (۴) جیره بر پایه گندم حاوی Iu۱۰۵۰۰ ویتامین A در هر کیلوگرم؛ (۵) جیره بر پایه گندم حاوی Iu۱۳۵۰۰ ویتامین A در هر کیلوگرم جیره ها از ۱ تا ۴۲ روزگی تغذیه شدند. مصرف خوراک افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در طی مدت آزمایش به صورت دوره ای ثبت گردید میزان خوراک مصرفی در دوره آغازین (صفر تا ۲۱ روزگی) تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (۰/۰۵>p)، به طوری که بیشترین و کمترین مصرف خوراک به ترتیب به تیمارهای ۱ و ۴ اختصاص داشت.مصرف خوراک در دوره رشد (۲۱) تا ۴۲ روزگی) و کل دوره پرورش صفر تا ۴۲ روزگی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری نشان نداد (۰/۰۵<p). استفاده از سطوح مختلف ویتامین A در جیره های بر پایه گندم در این آزمایش، تأثیری بر افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در دوره های آغازین و رشد و همچنین کل دوره پرورش نداشت (۰/۰۵<p). با توجه به نتایج این آزمایش سطوح بالای ویتامین A در جیره های بر پایه گندم تأثیری بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی ندارد.

Paper URL

tags: جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ گندم؛ ویتامین A؛ پروتئین