اثر افزودن سطوح ترکیبی پودر زیره سبز و پودر زردچوبه به جیره بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

Authorsمحمدرضا اکبری,راضیه رئیسی سرتشنیزی,حسین مهربان,صغری حاتمی آلوقره
Conference Titleششمین کنگره علوم دامی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۴-۰۸-۲۷
Event Placeتبریز
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

برای بررسی تأثیر افزودن سطوح ترکیبی پودر زیره سبز و زردچوبه به جیره، بر آزمون آنتی ژن اریتروسیت های خون گوسفند (SRBC) و آزمون حساسیت بازوفیلی پوست (CBH) تعداد ۲۴۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری راس ۳۰۸، در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۶ تیمار و ۴ ،تکرار استفاده شد. شش جیره آزمایشی بر پایه ذرت کنجاله سویا و با میزان انرژی و پروتئین مشابه تهیه گردید که عبارت بودند :از (۱) شاهد جیره) پایه بدون افزودنی خوراکی (۲) جیره پایه حاوی ۰/۵ درصد زیره سبز؛ پایه حاوی ۰/۵ درصد زردچوبه (۴ جیره پایه حاوی ۰/۲۵ درصد زیره سبز و ۰/۲۵ درصد زردچوبه (۵) جیره پایه حاوی ۰/۱۲۵ درصد زیره سبز و ۰/۳۷۵ درصد پودر زردچوبه و (۶ جیره پایه حاوی ۰/۳۷۵ درصد زیره سبز و ۰/۱۲۵ درصد زردچوبه. تزریق SRBC در سن ۱۴ و ۲۸ روزگی، صورت گرفت. هفت و ۱۴ روز پس از هر تزریق خونگیری انجام شد و میزان تیتر آنتی بادی علیه SRBC تعیین گردید. جهت بررسی پاسخ CBH در روز ۴۲ آزمایش تزریق فیتوهماگلوتینین(PHA) بین پوست انگشتان پا صورت گرفت و تغییر ایجاد شده در ضخامت پوست در ۲۴ ساعت پس از تزریق اندازه گیری شد تغذیه جیره پایه حاوی سطح ۰/۳۷۵ درصد زیره سبز و ۰/۱۲۵ درصد زردچوبه(تیمار (۶) در مقایسه با تیمار شاهد و سایر تیمارها، منجر به افزایش تیتر آنتـی بـادى علیـه ۱۲ SRBC در V روز СВН از دومین تزریق گردید (۰/۰۵>p). همچنین تغذیه جیره پایه حاوی ۰/۱۲۵ درصد زیره سبز و پس ۰/۳۷۵ درصد در ۲۴ ساعت از تزریق PHA گردید(۰/۰۵>p). با توجه یس زردچوبه(تیمار (۵) در مقایسه با تیمار ،شاهد، باعث افزایش پاسخ به نتایج، سطوح ترکیبی زردچوبه و زیره سبز دارای خواص تحریک سیستم ایمنی همورال و سلولی) می باشند. درک بهتر اهمیت این نتایج بر عملکرد سیستم ایمنی در شرایط مزرعه ای تحقیقات بیشتری را طلب میکند.

Paper URL

tags: زیره سبز؛ زردچوبه؛ سیستم ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ تیمار