مقایسه اثر مکمل آنتی بیوتیک و ترکیبات فیتوبیوتیک (پودر زردچوبه و فلفل قرمز) بر ایمنی و عملکرد جوجه گوشتی

Authorsمحمدرضا اکبری,علی افشار بکشلو,بهنام احمدی پور جونقانی
Conference Titleهفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
Holding Date of Conference۲۰۲۰-۰۱-۱۵
Event Placeتهران
Page number۰-۰
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

این آزمایش جهت مقایسه اثر مکمل آنتی بیوتیک و پودر زردچوبه و فلفل قرمز و مخلوط پودر زردچوبه و فلفل قرمز به عنوان ترکیبات فیتوبیوتیک بر عملکرد جوجه گوشتی سویه راس (308 به مدت 6 هفته 1) تا 42 روزگی انجام شد. به این منظور 240 قطعه جوجه یکروزهدر قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار 12 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل -1 شاهد (بدون مکمل) -2تیمار شاهد 5+ گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه -3تیمار شاهد 5 + گرم در کیلوگرم فلفل قرمز -4تیمار شاهد 2/5+ گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه و 2/5 گرم در کیلوگرم پودر فلفل قرمز -5 تیمارشاهد 150+ میلی گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک ویرجینامایسین بود. نتایج نشان داد، مصرف خوراک تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. اما مکمل ترکیبات فیتوبیوتیک شامل پودر زردچوبه و فلفل قرمز و مخلوط زردچوبه و فلفل قرمز بر وزن در هفته ششم و همچنین بر ضریب تبدیل خوراک نسبت به تیمار شاهددر هفته چهارم و در هفته ششم تاثیر معنیداری داشت .(P<0/05) تیمارهای حاوی مکمل فیتوبیوتیک شامل پودر زردچوبه و پودر فلفل قرمز و مخلوط آنها سبب افزایش و بهبود معنی دار ترشح آنتی بادی علیه واکسن نیوکاسل و پاسخ ایمنی به تزریق گلبول قرمز گوسفندی SRBC در جوجه های گوشتی شد به نظر میرسد با توجه به مخاطرات باقیمانده ترکیبات آنتی بیوتیکی در تولیدات دامی، میتوان از گیاهان دارویی همچون زردچوبه و فلفل قرمز به عنوان جایگزین در جوجه گوشتی استفاده نمود.

Paper URL

tags: پودر فلفل قرمز ، پودر زردچوبه ، جوجه گوشتی ، فیتوبیوتیک ، عملکرد