اثر افزودن آنزیم، ویتامین A و مکمل روی در جیره‌های بر پایه گندم بر طول و وزن نسبی بخش‌های مختلف روده باریک جوجه‌های گوشتی در سن ۲۱ روزگی

Authorsمحمدرضا اکبری,سمیه قائدامینی هارونی,ابراهیم اسدی خشویی
Conference Titleهشتمین کنگره علوم دامی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۸-۰۸-۲۸
Event Placeسنندج
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

به منظور بررسی اثر افزودن آنزیم، ویتامین باریک در جوجههای گوشتی از یک تا 21 روزگی، آزمایشی با 320 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه 308 در قالب طرح کاملاٌ 2( با 8 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر واحد آزمایشی اجرا شد. فاکتورهای مورد استفاده ×2× تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل ) 2 و 2 سطح مکمل روی ) 40 و 80 )Iu/Kg 1500 و 9000 ( A شامل 2 سطح آنزیم )با آنزیم و بدون آنزیم(، 2 سطح مکمل ویتامین بود. در روز 21 ، تعداد 2 قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و پس از وزن کشی و کشتار شدند. سپس وزن دئودنوم، ژژنوم و )mg/kg 0 گرم اندازهگیری شد. همچنین طول قسمتهای مختلف روده / ایلئوم به صورت جداگانه با استفاده از ترازوی دیجیتال با دقت 01 روی و حضور آنزیم در ،A باریک شامل دئودنم، ژژنوم و ایلئوم بر حسب واحد سانتیمتر اندازهگیری شد. سطوح مختلف مکمل ویتامین در عین حال اثر .)P<0/ جیره بر پایه گندم تاثیر معنیداری بر طول دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم روده باریک جوجههای گوشتی نداشت ) 05 در مقایسه با سطح A 9000 ویتامین Iu/kg همچنین سطح .)P>0/ روی بر طول دئودنوم معنیدار بود ) 05 × متقابل آنزیم به A به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد افزودن مکمل ویتامین .)P>0/ 1500 ، باعث کاهش وزن نسبی دئودنوم شد ) 05 Iu/kg جیره بر پایه گندم سبب کاهش وزن نسبی دئودنوم میشود. کاهش وزن نسبی دئودنوم میتواند به دلیل بهبود شرایط فیزیکی و شیمیایی دستگاه گوارش و در نتیجه حذف مکانیسمهای جبرانی افزایش وزن مخاط دستگاه گوارش باشد

Paper URL

tags: آنزیم؛ روی؛ ویتامین A؛ گندم؛ جوجه گوشتی