بررسی پاسخ سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی مصرف کننده جیره‌های بر پایه گندم در پاسخ به افزودن سطوح مختلف ویتامین A، روی و آنزیم

Authorsمحمدرضا اکبری,سمیه قائدامینی هارونی,ابراهیم اسدی خشویی
Conference Titleهشتمین کنگره علوم دامی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۸-۰۸-۲۸
Event Placeسنندج
Page number۰-۰
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

به منظور بررسی اثر افزودن آنزیم، ویتامین 21 روزگی، آزمایشی با 320 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه 308 در قالب طرح کاملاٌ تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2( با 8 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر واحد آزمایشی اجرا شد. فاکتورهای مورد استفاده شامل 2 سطح آنزیم )با آنزیم و ×2×2( بود. جهت بررسی پاسخ )mg/kg و 2 سطح مکمل روی ) 40 و 80 )Iu/Kg 1500 و 9000 ( A بدون آنزیم(، 2 سطح مکمل ویتامین ،)CBH( انجام شد و به منظور بررسی پاسخ حساسیت بازوفیلی پوستی )SRBC( ایمنی همورال، تزریق گلبولهای قرمز خون گوسفند صورت گرفت. در روز 21 ، تعداد 2 قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و خونگیری انجام شد. سطوح )PHA( تزریق فیتوهماگلوتینین در عین حال، .)P>0/ نداشت ) 05 SRBC و روی و همچنین حضور آنزیم در جیره تأثیری بر تیترآنتی بادی علیه A مختلف ویتامین PHA در 12 ساعت پس از تزریق CBH 40 ، سبب افزایش پاسخ mg/kg 80 مکمل روی به جیره در مقایسه با سطح mg/kg افزودن به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که افزودن مکمل روی به جیره بر پایه گندم در دوره آغازین پرورش جوجههای .)P>0/ شد ) 05 1994 ( میتواند سبب بهبود سیستم ایمنی شود. ( NRC گوشتی در مقادیر بالاتر از توصیه

Paper URL

tags: آنزیم؛ روی؛ ویتامین A؛ گندم؛ جوجه گوشتی