CV


Mohammad Reza Akbari

Mohammad Reza Akbari

Assistant Professor

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

CV
Mohammad Reza Akbari

Assistant Professor Mohammad Reza Akbari

Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D |

اثر افزودن ویتامینهایA و D3 به جیره‌های بر پایه¬ی گندم بر پاسخ ایمنی جوجه‌‌‌های گوشتی

Authorsمحمدرضا اکبری,سحر آذردست جونقانی,ابراهیم اسدی خشویی
Conference Titleیازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
Holding Date of Conference2025-09-17
Event Placeکرمانشاه
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

برای بررسی اثر افزودن ویتامین‌های A و D3 به جیره‌های بر پایه گندم بر پاسخ‌های مرتبط با سیستم ایمنی، آزمایشی با 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک‌روزه (راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 با 4 تیمار و 4 تکرار طی 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره حاوی Iu/Kg 9000 ویتامین A و Iu/Kg 2000 ویتامین D3؛ 2) جیره حاوی Iu/Kg 9000 ویتامین A و Iu/Kg 3000 ویتامین D3؛ 3) جیره حاوی Iu/Kg 15000 ویتامین A و Iu/Kg 2000 ویتامین D3؛ و 4) جیره حاوی Iu/Kg 15000 ویتامین A و Iu/Kg 3000 ویتامین D3. به منظور بررسی پاسخ ایمنی، تزریق گلبول‌های قرمز خون گوسفند (SRBC) در ماهیچه ران و آزمون حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH) روی انگشتان پا انجام شد. در روز 42 آزمایش، تعداد 2 پرنده از هر تکرار کشته شد و طحال و بورس فابریسیوس جدا شده و توزین شدند. سطوح بالاتر ویتامینهای A و D3 در جیره بر پایه گندم، تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC و همچنین پاسخ CBH را بهبود داد. همچنین، افزودن سطح Iu/Kg 15000 ویتامین A به جیره بر پایه گندم سبب افزایش وزن نسبی بورس فابریسیوس شد. بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از سطوح بالاتر ویتامینهای A و D3 در جیرههای بر پایه گندم، سبب بهبود شاخص‌های مرتبط با سیستم ایمنی شد.

Paper URL