Authors | محمدرضا اکبری,شاهین حقیقی,سیده ماندانا حسینی |
---|---|
Journal | علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران |
Page number | ۵۵-۶۶ |
Serial number | ۱۳ |
Volume number | ۱ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۱۹ |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین به یک جیره کم پروتئین بر پایه گندم بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی، از ??? قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ??? در قالب یک طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارهای استفاده شده در این آزمایش شامل هفت سطح ترئونین (سطوح ??، ???، ???، ???، ???، ???، و ??? درصد توصیه NRC (????)) در یک جیره بر پایه گندم بود. مصرف خوراک، اضافه وزن و ضریب تبدیل به طور هفتگی اندازهگیری شد. برای بررسی پاسخ ایمنی، تزریق گلبولهای قرمز خون گوسفند (SRBC) و برای بررسی پاسخ حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH)، تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA) صورت گرفت. در دوره ?? تا ?? روزگی، افزایش سطح ترئونین جیره به بیش از ??? درصد توصیه NRC، سبب کاهش میانگین افزایش وزن شد (??/?>P). کمترین ضریب تبدیل در دورههای ?? تا ?? روزگی و همچنین یک تا ?? روزگی مربوط به گروه مصرف کننده جیره حاوی ترئونین در سطح ??? درصد توصیه NRC بود (??/?>P). افزودن ترئونین به جیره بر پایه گندم در سطوح ???، ??? و ??? درصد توصیه NRC سبب افزایش تیترآنتیبادی علیه SRBC شد (??/?>P)؛ همچنین افزودن ترئونین به جیره بر پایه گندم در سطوح ??? و ??? درصد توصیه NRC منجر به افزایش میزان پاسخ CBH بعد از تزریق PHA شد (??/?>P). به طور کلی با توجه به نتایج این آزمایش به نظر میرسد که سطوح مورد نیاز ترئونین در جیرههای بر پایه گندم به منظور بهینه سازی عملکرد و سیستم ایمنی، بیشتر از مقادیر توصیه شدهNRC (????) باشد.
tags: گندم ترئونین عملکرد پاسخ ایمنی جوجه گوشتی