اثر سطوح مختلف اسید آمینه ترئونین در جیره های آغازین بر پایه گندم بر عملکرد، سیستم ایمنی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

Authorsمحمدرضا اکبری,شاهین حقیقی,سیده ماندانا حسینی
Journalعلوم درمانگاهی دامپزشکی ایران
Page number۵۵-۶۶
Serial number۱۳
Volume number۱
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۱۹
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین به یک جیره کم پروتئین بر پایه گندم بر عمل‌کرد و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی، از ??? قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ??? در قالب یک طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارهای استفاده شده در این آزمایش شامل هفت سطح ترئونین (سطوح ??، ???، ???، ???، ???، ???، و ??? درصد توصیه NRC (????)) در یک جیره بر پایه گندم بود. مصرف خوراک، اضافه وزن و ضریب تبدیل به طور هفتگی اندازه‌گیری شد. برای بررسی پاسخ ایمنی، تزریق گلبول‌های قرمز خون گوسفند (SRBC) و برای بررسی پاسخ حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH)، تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA) صورت گرفت. در دوره ?? تا ?? روزگی، افزایش سطح ترئونین جیره به بیش از ??? درصد توصیه NRC، سبب کاهش میانگین افزایش وزن شد (??/?>P). کمترین ضریب تبدیل در دوره‌های ?? تا ?? روزگی و همچنین یک تا ?? روزگی مربوط به گروه مصرف کننده جیره حاوی ترئونین در سطح ??? درصد توصیه NRC بود (??/?>P). افزودن ترئونین به جیره بر پایه گندم در سطوح ???، ??? و ??? درصد توصیه NRC سبب افزایش تیتر‌آنتی‌بادی علیه SRBC شد (??/?>P)؛ همچنین افزودن ترئونین به جیره بر پایه گندم در سطوح ??? و ??? درصد توصیه NRC منجر به افزایش میزان پاسخ CBH بعد از تزریق PHA شد (??/?>P). به طور کلی با توجه به نتایج این آزمایش به نظر می‌رسد که سطوح مورد نیاز ترئونین در جیره‌های بر پایه گندم به منظور بهینه سازی عمل‌کرد و سیستم ایمنی، بیشتر از مقادیر توصیه شدهNRC ‌(????) باشد.

Paper URL

tags: گندم ترئونین عمل‌کرد پاسخ ایمنی جوجه گوشتی