رزومه


محمدرضا اکبری

محمدرضا اکبری

استادیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
محمدرضا اکبری

استادیار محمدرضا اکبری

دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

اثر افزودن سطوح ترکیبی پودر زیره سبز و پودر زردچوبه به جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی

نویسندگانمحمدرضا اکبری,راضیه رئیسی سرتشنیزی,حسین مهربان,صغری حاتمی آلوقره
همایشششمین کنگره علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری همایش2014-08-27
محل برگزاری همایشتبریز
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

به منظور بررسی تأثیر افزودن سطوح ترکیبی پودر زیره سبز و پودر زردچوبه به جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی، تعداد ۲۴۰ قطعه جوجه ی گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری راس ۳۰۸ در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با ۶ تیمار و ۴ تکرار مورد استفاده قرار گرفت. شش جیره آزمایشی بر پایه -ذرت- کنجاله سویا و با میزان انرژی و پروتئین مشابه تهیه گردید که عبارت بودند از: ۱) شاهد (جیره پایه بدون افزودنی خوراکی (۲ جیره پایه حاوی ۰/۵ درصد پودر زیره سبز؛ ۳ جیره پایه حاوی ۰/۵ درصد پودر زردچوبه؛ ۴) جیره پایه حاوی ۰/۲۵ درصد پودر زیره سبز و ۰/۲۵ درصد پودر زردچوبه (۵) جیره پایه حاوی ۰/۱۲۵ درصد پودر زیره سبز و ۰/۳۷۵ درصد پودر زردچوبه؛ و (۶ جیره پایه حاوی ۰/۳۷۵ درصد پودر زیره سبز و ۰/۱۲۵ درصد پودر زردچوبه مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در طی مدت آزمایش به صورت دوره ای ثبت گردید. مصرف خوراک در دوره آغازین (صفر تا ۲۱ روزگی)، و همچنین افزایش وزن و ضریب تبدیل در دوره آغازین رشد ۲۲) تا ۴۲ روزگی و کل دوره پرورش (صفر تا ۴۲ روزگی)، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت .(۰/۰۵<p). افزودن ۰/۱۲۵ درصد پودر زیره سبز و ۰/۳۷۵ درصد پودر زردچوبه به جیره پایه تیمار (۵) مصرف خوراک را در دوره رشد و کل دوره پرورش در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد (۰/۰۵>p). نتایج نشان داد که استفاده از سطوح ترکیبی پودر زیره سبز و پودر زردچوبه در جیره در سطوح مورد استفاده در این آزمایش، تأثیری بـر رشد و ضریب تبدیل جوجه های گوشتی ندارد.

لینک ثابت مقاله