رزومه


محمدرضا اکبری

محمدرضا اکبری

استادیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
محمدرضا اکبری

استادیار محمدرضا اکبری

دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

برآورد نسبت بهینه اسیدآمینه آرژنین به لیزین قابل هضم برای جوجه‌های گوشتی سویه آرین از سن 15 تا 24 روزگی

نویسندگانمحمدرضا اکبری,سیده ماندانا حسینی,فریبرز خواجعلی
همایشیازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری همایش2025-09-17
محل برگزاری همایشکرمانشاه
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این پژوهش با هدف بررسی نسبت‌ بهینه اسیدآمینه آرژنین به لیزین بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی سویه آرین در سن 15 تا 24 روزگی پرورش انجام شد. در مجموع 420 جوجه گوشتی در 42 پن به صورت یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 6 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جوجه‌ها از سن 15 تا 24 روزگی با جیره آزمایشی تغذیه شدند. هفت جیره آزمایشی با 7 نسبت آرژنین به لیزین قابل هضم (83/0، 93/0، 03/1، 13/1، 24/1، 34/1، و 44/1) برای این دوره تنظیم و تغذیه شدند. در سن 24 روزگی میزان مصرف خوراک و افزایش وزن بدن (BWG) اندازه‌گیری و ضریب تبدیل خوراک (FCR) محاسبه گردید. نسبت بهینه آرژنین به لیزین قابل هضم برای BWG و FCR توسط مدل‌های چند جمله‌ای درجه دو (QR) ، خط شکسته خطی (BL)، و خط شکسته درجه دو (BQ) برآورد شد. نسبت بهینه آرژنین به لیزین با استفاده از مدل‌های QR، BL و BQ برای BWG به ترتیب برابر 16/1، 13/1 و 20/1 (ضرایب تبیین به ترتیب 72/0، 36/0، و 35/0) و برای FCR به ترتیب برابر 18/1، 13/1 و 21/1 (ضرایب تبیین به ترتیب 81/0، 56/0، و 52/0) به دست آمد. با توجه به ضرایب تبیین، می‌توان گفت که در این مطالعه مدل QR، برآورد صحیح‌تری برای نسبت بهینه آرژنین به لیزین هم برای BWG و هم برای FCR ارائه کرده است. با استفاده از این مدل، نسبت بهینه بدست آمده برای BWG و FCR در شرایط مرتفع در محدوده 18/1 بوده که بالاتر از نسبت ارائه شده در راهنمای پرورش سویه (08/1) است.

لینک ثابت مقاله