| نویسندگان | محمدرضا اکبری,شاهین حقیقی,سیده ماندانا حسینی |
| نشریه | علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران |
| شماره صفحات | 55-66 |
| شماره سریال | ۱۳ |
| شماره مجلد | ۱ |
| نوع مقاله | Full Paper |
| تاریخ انتشار | ۲۰۱۹ |
| نوع نشریه | چاپی |
| کشور محل چاپ | ایران |
| نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین به یک جیره کم پروتئین بر پایه گندم بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی، از ??? قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ??? در قالب یک طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارهای استفاده شده در این آزمایش شامل هفت سطح ترئونین (سطوح ??، ???، ???، ???، ???، ???، و ??? درصد توصیه NRC (????)) در یک جیره بر پایه گندم بود. مصرف خوراک، اضافه وزن و ضریب تبدیل به طور هفتگی اندازهگیری شد. برای بررسی پاسخ ایمنی، تزریق گلبولهای قرمز خون گوسفند (SRBC) و برای بررسی پاسخ حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH)، تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA) صورت گرفت. در دوره ?? تا ?? روزگی، افزایش سطح ترئونین جیره به بیش از ??? درصد توصیه NRC، سبب کاهش میانگین افزایش وزن شد (??/?>P). کمترین ضریب تبدیل در دورههای ?? تا ?? روزگی و همچنین یک تا ?? روزگی مربوط به گروه مصرف کننده جیره حاوی ترئونین در سطح ??? درصد توصیه NRC بود (??/?>P). افزودن ترئونین به جیره بر پایه گندم در سطوح ???، ??? و ??? درصد توصیه NRC سبب افزایش تیترآنتیبادی علیه SRBC شد (??/?>P)؛ همچنین افزودن ترئونین به جیره بر پایه گندم در سطوح ??? و ??? درصد توصیه NRC منجر به افزایش میزان پاسخ CBH بعد از تزریق PHA شد (??/?>P). به طور کلی با توجه به نتایج این آزمایش به نظر میرسد که سطوح مورد نیاز ترئونین در جیرههای بر پایه گندم به منظور بهینه سازی عملکرد و سیستم ایمنی، بیشتر از مقادیر توصیه شدهNRC (????) باشد.
لینک ثابت مقاله