اثر دانه فرآوری شده کینوا بر عملکرد رشد و شاخصهای لاشه در جوجه های گوشتی

Authorsحسین نعیمی پوریونسی,عاطفه نوکندی,سید جواد حسینی واشان,سیداحسان غیاثی
Conference Titleپنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی
Holding Date of Conference۲۰۲۰-۱۱-۱۱
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

هدف از این تحقیق بررسی استفاده از سطوح مختلف دانه شسته و پوستکنده کینوا بر عملکرد رشد و شاخصهای لاشه در جوجههای گوشتی بود. در این آزمایش از تعداد 280 قطعه جوجه یکروزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد )فاقد کینوا(، سه گروه تغذیهشده با دانه شسته کینوا در سطوح 4 ، 8 و 12 درصد و سه گروه تغذیهشده با دانه پوستکنده کینوا در سطوح 4 ، 8 و 12 درصد بودند. در دورههای آغازین ) 10 - 1 روزگی( ، رشد ) 24 - 11 روزگی( و پایانی ) 42 - 25 روزگی( دادههای عملکردی شامل وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک رکوردبرداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از دانه پوستکنده کینوا در جیره جوجههای گوشتی به طور قابل ملاحظهای وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش داد ) 05 / 0<P(. افزودن 4 درصد دانه پوستکنده کینوا به جیره جوجههای گوشتی، ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد ) 05 / 0<P (. افزودن دانه پوستکنده کینوا در سطح 4 درصد به جیره جوجههای گوشتی، وزن نسبی اجزای لاشه شامل سینه و ران را افزایش داد ) 05 / 0<P ( و چربی شکمی را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد ) 05 / 0<P (. استفاده از دانه کینوا در جیره جوجههای گوشتی بر وزن نسبی قلب و کبد اثر نداشت و وزن نسبی بورس فابرسیوس در جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف دانه شسته و پوستکنده کینوا از گروه شاهد بالاتر بود ) 05 / 0<P (. بنابراین استفاده از دانه پوست کنده کینوا اثر بهتری بر عملکرد جوجهها داشت همچنین استفاده از دانه شسته یا پوست کنده کینوا تا سطح 12 درصد اثر منفی بر عملکرد جوجههای گوشتی نداشت.

Paper URL

tags: جوجه گوشتی، چربی بطنی، راندمان لاشه، ضریب تبدیل خوراک، کینوا