Authors | سید جواد حسینی واشان,داود منوچهری,نظر افضلی,حسین نعیمی پوریونسی |
---|---|
Conference Title | نهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۱-۰۹-۱۵ |
Event Place | ساری |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
هدف این تحقیق بررسی اثر افزودن پودر قهوه سبز بر شاخص¬¬های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه¬گوشتی بود. برای این منظور تعداد 300 قطعه جوجه یک روزه بطور تصادفی در 30 واحد آزمایشی و 6 تیمار و در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 3/0، 6/0، و 9/0، 2/1، 5/1 درصد پودر قهوه سبز بود. در 42 روزگی، دو قطعه پرنده از هر قفس انتخاب، کشتار و خونگیری شد سپس با دستگاه اسپکتروفتومتر خودکار و کیت بیوشیمیایی شرکت پارس آزمون؛ غلظت گلوکز، پروتئین تام، آلبومین، تری¬گلیسرید و کلسترول، HDL، LDL تعیین شد. داده ها با نرم افزار SAS مورد تجزیه آماری قرار گرفت. تجزیه دادهها نشان داد که افزودن 5/1 درصد پودر قهوه سبز باعث کاهش غلظت تری-گلیسرید، LDL و کلسترول خون در مقایسه با شاهد گردید غلظت HDL و پروتئین تام خون در جوجه¬های تغذیه شده در سطح 2/1 درصد قهوه سبز در مقایسه با شاهد افزایش یافت (05/0>P ). پودر قهوه باعث کاهش فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز خون در مقایسه با شاهد شد. بنابراین نتایج نشان داد استفاده از سطح 2/1 درصد و بالاتر پودر قهوه سبز باعث کاهش غلظت لیپیدهای خون وآنزیم¬های کبدی و افزایش پروتئین خون می¬شود.
tags: گلوکز، کلسترول، جوجه گوشتی، گیاه قهوه.