CV


Hossein Naeemipour Younesi

Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor

عضو هیئت علمی تمام وقت

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 19730911

CV
Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor Hossein Naeemipour Younesi

عضو هیئت علمی تمام وقت
Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 19730911 |

First Semester of the Academic Year 2025–2026 (corresponding to 1404–1405 Hijri Shamsi)

My affiliation

Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, University of Birjand, Birjand, Iran

نمایش بیشتر

بررسی اثر روغن‌های بنه و زیتون بر ترکیب اسیدهای چرب شیر بزهای سانن

Authorsسیداحسان غیاثی,فاطمه گنجی,مسلم باشتنی,سید همایون فرهنگ فر,حسین نعیمی پوریونسی
Conference Titleنهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
Holding Date of Conference2021-09-15
Event Placeساری
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر روغن‌های بنه و زیتون بر الگوی اسیدهای چرب شیر بزهای سانن بود. این آزمایش با استفاده از 8 رأس بز شیری سانن چند شکم زایش با میانگین روزهای شیردهی 10±121 و تولید شیر 161±86/2011 گرم در روز در قالب طرح مربع لاتین 4×4 اجرا گردید. جیره‌های آزمایشی شامل جیره حاوی 1) صفر درصد روغن، 2) جیره حاوی 3 درصد روغن بنه، 3) جیره حاوی 3 درصد روغن زیتون و 4) جیره حاوی 3 درصد مخلوط روغن بنه و زیتون بودند. جیره‌های آزمایشی در قالب طرح چرخشی (Change Over) در اختیار حیوانات قرار داده شد. در هر دوره دو هفته عادت پذیری و یک هفته نمونه‌گیری صورت گرفت. نتایج نشان داد استفاده از روغن بنه و روغن زیتون باعث کاهش غلظت اسیدهای چرب اشباع C14:0 و C16:0 در چربی شیر بزهای سانن گردید (05/0P<). با افزودن روغن بنه و روغن زیتون به جیره غلظت اسید استئاریک (C18:0) چربی شیر افزایش یافت. همچنین استفاده از روغن بنه و روغن زیتون تأثیر معنی‌داری بر غلظت اسید اولئیک (9- سیس C18:1) چربی شیر داشت (05/0P<). در مقایسه با جیره شاهد بیشترین غلظت اسید اولئیک در جیره حاوی روغن بنه مشاهده گردید (32/23 درصد در مقایسه با 12/20). استفاده از روغن بنه و روغن زیتون در جیره موجب افزایش معنی‌داری (05/0P<) در غلظت اسید چرب 11-ترانس C18:1 (اسید واکسنیک) شیر بزها گردید. افزودن روغن بنه و زیتون به جیره موجب افزایش معنی‌دار (05/0P<) غلظت CLA در چربی شیر گردید.

Paper URL