اثر سطوح عصاره کاکوتی بر شاخصهای خونی در جوجه های گوشتی آرین

Authorsحسین نعیمی پوریونسی,مرتضی جلالی,سیدمحمد حسینی,حامد عارفی نیا
Conference Titleچهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۲-۱۸
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

مقدمه: : جنس کاکوتی )Ziziphoral )به خانواده Lamiales که زیر رده Asteridae میباشد تعلق دارد. ترکیبات شیمیایی این گیاه از قبیل پولگون، سینئول، سیسایزوپولگون، تیمول، پینن، ترپنوئید، پیپریتون و فالونوئیدها میباشد. مطالعات میگویند اسانس و عصاره گیاه کاکوتی منابع خوب و سرشار از مواد آنتیاکسیدانی میباشند که میتوان از آنها در پزشکی و بیماریهایی که وابسته به ترکیبات اکسیدانی هستند و همچنین در منابع غذایی استفاده کرد. مواد و روش ها: این طرح در واحد پژوهشی مرغداری گوشتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند واقع در کیلومتر 5 جاده بیرجند کرمان در پاییز 1400 اجرا گردید. این طرح به منظور بررسی اثر سطوح عصاره کاکوتی بر شاخص های خونی جوجه گوشتی آرین انجام شد، آزمایش در غالب طرح کامال تصادفی در 2 تیمار، 5 تکرار و 11 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز با استفاده از سطوح صفر و 0/3 درصد در آب آشامیدنی انجام پذیرفت. خونگیری در سن 42 روزگی انجام شد. بعد از خونگیری از تمامی جوجهها، نمونههای خونی در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده و سرم و پالسمای خون از هم جدا شد و در میکروتیوپهای دربدار نگهداری گردید و برای اندازهگیری شاخصهای خونی نمونهها به آزمایشگاه دانشگاه انتقال یافتند. در آزمایشگاه شاخصهای گلوکوز، آلبومین، کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئین کم چگالی (LDL(، لیپوپروتئین پر چگالی (HDL (، GpT و GoT اندازهگیری گردید. نتایج و بحث: نتایج نشان داد استفاده از سطح 0/3 درصد عصاره کاکوتی در آب آشامیدنی موجب افزایش معنیدار آلبومین در خون جوجه گوشتی آرین میگردد. نتیجه گیری کلی: آلبومین پروتئین اصلی خون است و وظیفه انتقال و کنترل مواد مغذی و نقش مهمی در حفظ غشای رگ ها و بافت ها دارد.. در مطالعه صورت گرفته استفاده از عصاره کاکوتی موجب افزایش آلبومین خون گردید و در نتیجه باعث افزایش بهرهوری و سالمت جوجه گوشتی میگرد

Paper URL

tags: آلبومین، بیوشیمیایی، خون، لیپید