CV


Hossein Naeemipour Younesi

Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor

عضو هیئت علمی تمام وقت

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 19730911

CV
Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor Hossein Naeemipour Younesi

عضو هیئت علمی تمام وقت
Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 19730911 |

First Semester of the Academic Year 2025–2026 (corresponding to 1404–1405 Hijri Shamsi)

My affiliation

Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, University of Birjand, Birjand, Iran

نمایش بیشتر

اثر شاخصهای کاندیشنر در فرآوری خوراک بر شاخصهای خونی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

Authorsامیراسدالله مزروعی,سید جواد حسینی واشان,محسن مجتهدی,حسین نعیمی پوریونسی,معصومه خیریه
Conference Titleچهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
Holding Date of Conference2024-12-18
Event Placeبیرجند
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

مقدمه:پلت کردن خوراک یکی از رایجترین عملیات حرارتی در صنعت تولید خوراک طیور است. در فرآیند پلت نمودن عواملی چون دمای کاندیشن، مدت زمان، رطوبت خوراک، بخار مرطوب، ترکیب مواد خوراکی جیره، اندازه ذرات، ویژگی های دای و... بر کیفیت پلت اثر می گذارد پلت کردن خوراک می تواند بر گوارش پذیری جیره اثر بگذارد و بر بعضس شاخص های بیوشیمیایی خون تاثیر بگذارد. بنابراین هدف از این پژوهش، ارزیابی اثر شاخصهای کاندیشنر در فرآوری خوراک بر شاخصهای خونی و مورفولوژی رودهجوجههای گوشتیبود. مواد و روش ها:در مجموع از480قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس در قالب طرح کامال تصادفی استفاده شد. تیمارها با آرایش فاکتوریل2×4با چهار سطح دما (70،76،82و88درجه سانتیگراد) و دو سطح زمان (45و65ثانیه) کاندیشنینگ تقسیمبندی شدند. در پایان دوره آزمایشی از دو پرنده از هر تکرار خونگیری و نمونه سرم خون تا زمان بررسی شاخصهای بیوشیمیایی خون در دمای 20-درجه سانتیگراد نگهداری شد. همچنین در42روزگی از سن،2پرنده از هر تکرار کشتار و نمونه بافت روده برای بررسی پارامترهای ریختشناسی روده در فرمالین نگهداری شد. نتایج و بحث:نتایج مطالعه حاضر نشان داد که غلظت گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، کلسترول، تریگلیسیرید،HDL،LDLو آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند (P<0.01). افزایش دمای کاندیشنر سبب کاهش غلظت گلوکز، کلسترول، تریگلیسیرید وLDLو افزایش غلظت آنزیمASTشد. غلظت پروتئین کل و آلبومین سرم خون نیز با کاهش دما و زمان کاندیشنر، کاهش یافت (P<0.01). شاخصهای ریختشناسی روده از جمله ارتفاع پرز، نسبت طول پرز به عمق کریپت و سطح جذب نیز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند (P<0.05). جوجههای گوشتی مصرفکننده پلت فراوری شده در دمای76درجه سانتی- گراد و زمان65ثانیه، باالترین طول پرز، نسبت طول پرز به عمق کریپت و مساحت پرز را نسبت بهسایر تیمارها داشتند (P<0.05.) نتیجه گیری کلی:به طور کلی از نتایج برآورد میشود که دمای76درجه سانتیگراد و زمان65ثانیه، بهترین شرایط را برای فراوری پلت فراهم میکند و سبب بهبود سالمت بدن و دستگاه گوارش جوجههای گوشتی میگردد.

Paper URL