CV


Hossein Naeemipour Younesi

Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor

عضو هیئت علمی تمام وقت

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 19730911

CV
Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor Hossein Naeemipour Younesi

عضو هیئت علمی تمام وقت
Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 19730911 |

First Semester of the Academic Year 2025–2026 (corresponding to 1404–1405 Hijri Shamsi)

My affiliation

Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, University of Birjand, Birjand, Iran

نمایش بیشتر

ارزیابی عملکرد رشد، شاخص‌های خونی، پاسخ ایمنی، گوارش‌پذیری مواد مغذی و ریخت‌شناسی ‏روده جوجه گوشتی تغذیه‌شده با دانه فرآوری‌شده کینوا (‏Chenopodium quinoa Willd‏)‏

Authorsسید جواد حسینی واشان,عاطفه نوکندی,سیداحسان غیاثی,حسین نعیمی پوریونسی
Journalعلوم دامی ایران
Page number285-297
Serial number۵۱
Volume number۴
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۱
Journal GradeISI
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

هدف از این تحقیق ارزیابی استفاده از سطوح مختلف دانه شسته و پوست‌کنده کینوا بر عملکرد رشد و شاخص‌های لاشه و ریخت‌شناسی روده در جوجه‌های گوشتی بود. در این آزمایش از تعداد 280 قطعه جوجه یک‌روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (فاقد کینوا)، سه سطح 4، 8 و 12 درصد دانه شسته کینوا و سه سطح 4، 8 و 12 درصد دانه پوست‌کنده کینوا بودند. داده‌های عملکردی شامل وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های آغازین (1-10 روزگی)، رشد (11-24 روزگی) و پایانی (25-42 روزگی) رکوردبرداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از دانه پوست‌کنده کینوا، وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش و ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با شاهد کاهش داد (05/0P<). افزودن 4 درصد دانه پوست‌کنده کینوا به جیره جوجه‌های گوشتی، وزن نسبی اجزای لاشه شامل سینه و ران را افزایش و چربی شکمی را در مقایسه با شاهد کاهش داد (05/0P<). استفاده از دانه کینوا در جیره جوجه‌های گوشتی بر وزن نسبی قلب و کبد اثر نداشت و وزن نسبی بورس فابرسیوس در جوجه¬های تغذیه شده با سطوح مختلف دانه شسته و پوست‌کنده کینوا از گروه شاهد بالاتر بود (05/0P<). استفاده از دانه شسته یا پوست‌کنده کینوا تا سطح 12 درصد اثر منفی بر عملکرد جوجه‌های گوشتی نداشت. استفاده از دانه فرآوری‌شده کینوا در سطح 4 درصد سبب افزایش عمق کریپت و ارتفاع پرز ژژنوم در مقایسه با شاهد شد (05/0P<). افزودن دانه فرآوری‌شده کینوا بر عرض پرز ژژنوم، گوارش‌پذیری پروتئین و چربی اثر نداشت. بنابراین استفاده از دانه فرآوری‌شده کینوا تا سطح 12 درصد اثر منفی بر گوارش¬پذیری مواد مغذی نداشت و باعث بهبود ریخت‌شناسی ژژنوم ¬شد.

Paper URL