CV


Hossein Naeemipour Younesi

Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor

عضو هیئت علمی تمام وقت

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 19730911

CV
Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor Hossein Naeemipour Younesi

عضو هیئت علمی تمام وقت
Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 19730911 |

First Semester of the Academic Year 2025–2026 (corresponding to 1404–1405 Hijri Shamsi)

My affiliation

Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, University of Birjand, Birjand, Iran

نمایش بیشتر

اثر سطوح مختلف عصاره‌های آبی و الکلی میوه کور بر عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و سامانه ایمنی جوجه‌های گوشتی

Authorsسید جواد حسینی واشان,عبدالواحد اصلاح طلب,نظر افضلی,حسین نعیمی پوریونسی
Journalعلوم دامی ایران
Page number0-0
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۵
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

این آزمایش به ‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی و الکلی میوه گیاه کور بر عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و سامانه ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام شد برای این منظور، تعداد 450 قطعه جوجه ‌خروس گوشتی یک‌روزه سویه‌ی راس 308 در غالب یک طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 5 تکرار و 10پرنده در هر تکرار توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 150، 300، 450 و 600 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره آبی یا عصاره الکلی میوه کور در کیلوگرم جیره بودند. جوجه‌ها با جیره سه مرحله شامل آغازین (1 تا 10 روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) تغذیه شدند. در سن 42 روزگی دو جوجه از هر تکرار انتخاب و کشتار شدند و نمونه‌های خون جهت تعیین میزان غلظت پروتئین کل، اسید اوریک، کلسترول و تری‌گلیسرید تهیه گردید. نتایج نشان داد که خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های آغازین و رشد تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند ولی در کل دوره آزمایشی (1 تا 42 روزگی) افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در سطوح mg/kg 600 و 450 عصاره الکلی یا آبی در مقایسه با شاهد بترتیب افزایش و کاهش یافتند (05/0>P). هر چند (05/0>P). افزودن عصاره آبی و الکلی میوه کور باعث کاهش غلظت کلسترول، تری¬گلیسرید خون جوجه‌های گوشتی در مقایسه با شاهد گردید (05/0>P). افزودن عصاره آبی و الکلی میوه گیاه کور باعث کاهش فعالیت آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفرازو آسپارتات آمینوترانسفراز در جوجه‌های گوشتی گردید که بیانگر بهبود عملکرد قلب و کبد می‌باشد. عصاره کور بر وزن نسبی اجزای لاشه شامل وزن نسبی سینه، ران، قلب، کبد، و بورس اثر نداشت ولی باعث کاهش وزن نسبی چربی حفره بطنی گردید. یافته¬های پژوهش حاضر نشان داد، عصاره آبی و الکلی گیاه کور در سطح بالاتر از mg 300 عملکرد رشد را بهبود بخشید و کاهش غلظت لیپیدهای خون، بهبود پاسخ ایمنی و کاهش چربی بطنی گردید، لذا استفاده از سطح 300 میلی¬گرم عصاره آبی یا الکلی میوه کور با در نظر گرفتن اثرات بر عملکرد رشد و پاسخ ایمنی، در جیره جوجه گوشتی توصیه می¬شود.

Paper URL