CV


Hossein Naeemipour Younesi

Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor

عضو هیئت علمی تمام وقت

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 19730911

CV
Hossein Naeemipour Younesi

Assistant Professor Hossein Naeemipour Younesi

عضو هیئت علمی تمام وقت
Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 19730911 |

First Semester of the Academic Year 2025–2026 (corresponding to 1404–1405 Hijri Shamsi)

My affiliation

Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, University of Birjand, Birjand, Iran

نمایش بیشتر

اثرات شرایط فرآوری دما و زمان در کاندیشنر بر کیفیت خوراک پلت، عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی

Authorsسید جواد حسینی واشان,امیراسدالله مزروعی,محسن,حسین نعیمی پوریونسی
Journalپژوهشهای علوم دامی ایران
Page number0-0
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۵
Journal GradeScientific - research
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

فناوری پردازش خوراک طیور شامل مراحل مختلف عملیات حرارتی از جمله اکستروژن، انبساط، کاندیشنینگ و پلت کردن است. عوامل کاندیشنینگ (دما و زمان) می‌تواند کیفیت پلت را بهبود بخشد. هدف این مطالعه ارزیابی اثر دما و زمان کاندیشنینگ بر کیفیت پلت، عملکرد رشد، اجزای لاشه، شاخص­های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی روده جوجه گوشتی بود. 480 قطعه جوجه گوشتی، درقالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 با چهار سطح دما (70، 76، 82 و 88 سلسیوس) دو سطح زمان کاندیشنینگ (45 و 65 ثانیه) استفاده شد. برای تعیین کیفیت پلت، از هر خوراک پلت، سه نمونه انتخاب و شاخص پایداری پلت آن­ها محاسبه شد. صفات عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی اندازه­گیری شدند. یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد، دمای 76 درجه سانتی­گراد و زمان 65 ثانیه باعث بهبود عملکرد رشد جوجه گوشتی می­شود و دمای 82 درجه سانتی­گراد و زمان 65 ثانیه، راندمان لاشه و درصد گوشت سینه را افزایش داد. افزایش دما و زمان کاندیشنینگ خوراک باعث کاهش گلوکز و کلسترول و افزایش پروتئین، آلبومین و فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در جوجه‌های گوشتی شد. شاخص­های بافت شناسی روده، در دمای 76 و زمان 65 ثانیه در مقایسه با سایر دماها، مناسب­تر بود. دمای 88 درجه باعث کاهش عملکرد رشد و شاخص­های بافت شناسی و بیوشیمیایی خون گردید. لذا برای عملکرد رشد بالاتر جوجه­های گوشتی، دمای 76 و زمان 65 ثانیه و برای ارتقای شاخص­های بافت شناسی دستگاه گوارش و بیوشیمیایی خون دمای 76 درجه و 65 ثانیه برای پلت نمودن خوراک جوجه­های گوشتی پیشنهاد می­شود.

Paper URL