اثرات سطوح مختلف آرژنین جیره بر غلظت کاروتنوئیدهای سرم در جوجه های چالش شده با آیمریا

نویسندگانسیدمحمد حسینی,مهدی عباس آبادی,فاطمه ایزدی یزدان آبادی,حسین نعیمی پوریونسی
همایشکنفرانس ملی نوآوری کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۰۲-۲۶
محل برگزاری همایشتهران
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

ﻫﺪف: ﮐﻮﮐﺴﯿﺪﯾﻮز ﺳﺎﻟﺎﻧﻪ ﺑﺎﻋﺚ زﯾﺎنﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی در واﺣﺪﻫﺎی ﭘﺮورش ﻃﯿﻮر ﻣﯽﺷﻮد و اﺳﺘﺮاﺗﮋیﻫﺎی ﺗﻐﺬﯾﻪای ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ آن را ﺗﺨﻔﯿﻒ دﻫﺪ. اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﯽ اﺛﺮات ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ آرژﻧﯿﻦ ﺑﺮ ﻏﻠﻈﺖ ﮐﺎروﺗﻨﻮﺋﯿﺪﻫﺎی ﺳﺮم ﺟﻮﺟﻪﻫﺎی ﮔﻮﺷﺘﯽ ﭼﺎﻟﺶ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﺑﺎ آﯾﻤﺮﯾﺎ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. روزﮔﯽ ﺷﺎﻣﻞ ﺟﻮﺟﻪﻫﺎی ﺳﺎﻟﻢ و 42 روزﮔﯽ ﺗﺎ 21 ﻣﻮاد و روشﻫﺎ: ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﯾﺸﯽ از درﺻﺪ آرژﻧﯿﻦ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺷﺪه ﺑﻮدﻧﺪ. 150 و 125 ،100 ،85 ﺟﻮﺟﻪﻫﺎی ﭼﺎﻟﺶ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ ﺟﯿﺮهﻫﺎی ﻣﮑﻤﻞ ﺷﺪه ﺑﺎ روز ﺑﻌﺪ از ﭼﺎﻟﺶ اﻧﮕﻠﯽ اﻧﺪازهﮔﯿﺮی ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﯾﺞ: ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ اﻓﺰودن 14 و 7 ، 5 ،3 ﻏﻠﻈﺖ ﮐﺎروﺗﻨﻮﺋﯿﺪﻫﺎی ﺳﺮم در روزﻫﺎی درﺻﺪ( ﺑﻪﻃﻮر ﻣﻌﻨﯽداری ﺳﻄﺢ ﮐﺎروﺗﻨﻮﺋﯿﺪ ﺳﺮم را 150 و 125 آرژﻧﯿﻦ ﺑﻪ ﺟﯿﺮه در ﺳﻄﺢ ﺑﺰرﮔﺘﺮ از ﻣﯿﺰان ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺷﺪه ) اﻓﺰاﯾﺶ داد ) P ) درﺻﺪ ﻣﯿﺰان ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺷﺪه آرژﻧﯿﻦ100 و 85 (. اﺧﺘﻠﺎف ﻣﻌﻨﯽداری ﺑﯿﻦ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎی P<0.001 (و >0.05 P ) درﺻﺪ آرژﻧﯿﻦ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﺸﺪ150 و 125 ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﯿﻦ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎی >0.05.(

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: ﮐﻮﮐﺴﯿﺪﯾﻮز، آرژﻧﯿﻦ، ﮐﺎروﺗﻨﻮﺋﯿﺪﻫﺎی ﺳﺮم.