| نویسندگان | حسین نعیمی پوریونسی,مرتضی جلالی,سیدمحمد حسینی,حامد عارفی نیا |
| همایش | چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی |
| تاریخ برگزاری همایش | 2024-12-18 |
| محل برگزاری همایش | بیرجند |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
مقدمه:. تفاله سیب محصول فرعی باقیمانده پس از بهدست آوردن آب سیب و یا پوره سیب است که محتوی پوست، دانه سیب و بخشهای
داخل میوه میباشد. تفاله سیب دارای آنتیاکسیدانهای طبیعی میباشد که استفاده از آن در جیره باعث میشود از استرس اکسیداتیو و
فساد گوشت )به دلیل غلظت باالی اسیدهای چرب غیر اشباع در گوشت( جلوگیری شود. سیب تازه دارای فعالیت آنتیاکسیدانی پایینی
میباشد. با این حال فعالیت آنتیاکسیدانی تفاله سیب حدود 4 تا 15 برابر بیشتر از سیب تازه میباشد )13(.
مواد و روش ها: این طرح در واحد پژوهشی مرغداری گوشتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند واقع در کیلومتر 5 جاده بیرجند کرمان
در پاییز ،1400 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تفاله سیب بر شاخص های خونی جوجه گوشتی آرین اجرا گردید، آزمایش در غالب
طرح کامال تصادفی در 3 تیمار، 5 تکرار و 11 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز با استفاده از سطوح صفر، 2.5 و 5 درصد تفاله سیب در
جیره انجام پذیرفت.
خونگیری در سن 42 روزگی انجام شد. پس از خونگیری از تمامی جوجهها نمونههای خونی در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده و سرم و
پالسمای خون از هم جدا شد و در میکروتیوپهای دربدار نگهداری گردید و برای اندازهگیری شاخصهای خونی به آزمایشگاه دانشگاه
انتقال یافتند. در آزمایشگاه شاخصهای گلوکوز، آلبومین، کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئین کم چگالی (LDL(، لیپوپروتئین پر چگالی
(HDL (، GpT و GoT اندازهگیری شد.
نتایج و بحث: در عصر جدید سالمت خوراک مورد استفاده مورد توجه قرار گرفته و کیفیت خوراک مصرفی از اهمیت ویژه ای برخوردار
است. نتایج نشان داد سطوح 2.5 و 5 درصد تفاله سیب در جیره جوجه گوشتی آرین برهیچکدام از شاخص های بیوشیمیایی خون اثر
معنیداری نمیگذارد.
نتیجه گیری کلی: در مطالعه صورت گرفته هیچ تاثیر معنی داری بر روی فاکتورهای خونی جوجه گوشتی آرین مشاهده نشد. توصیه
میگردد درصدهای استفاده شده در جیره اشتفاده نگردد و در مطالعات آینده سطوح باالتری مورد بررسی قرار گیرد
لینک ثابت مقاله